RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

До якого туроператора ви б не звернулися, плануючи літню відпустку, кожен повідомить вам погану новину – усе подорожчало. Навіть такі доступні раніше Одеса та Херсон підвищили ціни на 20-25 відсотків. А про Крим і говорити годі. Тому, вочевидь, ненайбагатшим українцям доведеться знову відпочивати в Анталії. Адже там зараз можна позасмагати, покупатися і поїсти ситних східних страв за 250 доларів з людини. Та ще й з 31 травня з чернівецького аеропорту розпочнуть літати літаки до Анталії – щовівторка.

– Коли у мене клієнт цікавиться Кримом і я показую йому ціни, він зазвичай каже: "Краще я полечу до Туреччини", – розповідає менеджер з туризму фірми "Навколо світу" Ксенія Коцаб’юк. – Через запровадження віз дорожчими стали Румунія і особливо Болгарія. Адже якщо ви їдете до Болгарії наземним транспортом, доводиться брати румунську транзитну візу, а це сорок доларів, плюс іще двадцять за власне болгарську. Крім того, про таку мандрівку треба подбати заздалегідь, адже візові формальності займають певний час.

Але відпочинок у Румунії ми все ж таки можемо запропонувати як досить дешевий. Останніми роками туризм там розвивається досить успішно, є чималий вибір готелів, які пропонують непоганий сервіс за доступну ціну. Можна вкластися в сто євро на людину, щоправда, лише зі сніданком.

До речі, коли ви розмовляєте з менеджером про гроші, майте на увазі, що зарубіжні курорти виставляють ціни переважно на тиждень, а українські – на десять днів. Тому після простих підрахунків може виявитися, що відпочинок за кордоном не такий уже й дешевий. Втім, доступність ціни – питання відносне. "Навколо світу" пропонує своїм клієнтам як "родзинку" сезону відпочинок на Балканах – у Хорватії, Словенії, Чорногорії. Курорти цих країн мають шалений попит у західних туристів, адже там казкова природа, гарний сервіс і низькі ціни. Але якщо для німецької родини 350-500 євро з людини на тиждень – не гроші, то для української, мабуть, також, але далеко не кожної. Тим часом у Туреччині практично за ті ж самі гроші можна відпочивати два тижні. І для багатьох людей це звучить переконливо. Вже у травні чернівецькі турфірми почали відправляти людей на турецькі курорти. Не менш доступний, а часом і дешевший Єгипет уже не пропонують, адже там розпочалася пекельна спека.

Менеджер з туризму фірми "Круїз-2000" Жанна Бойко розповіла, що фірма зараз пропонує клієнтам незнайомі цікаві курорти в Тунісі, на Кіпрі та Мальті, але люди надають перевагу старій добрій Туреччині. По-перше, це все ж таки дешевше, по-друге, народ у нас консервативний і полюбляє їхати в "досліджені" місця. Про вітчизняні курорти, вважає Жанна Бойко, говорити ще зарано. Масовий заїзд на південь України розпочинається не раніше 10 червня, а до того часу в нашій нестабільній країні може ще багато змінитися.

Більш упевнено говорять про відпочинок в Україні у фірмі "Ренесанс", яка давно і кваліфіковано займається саме внутрішнім туризмом.

– Усі українські курорти цього сезону підвищили ціни, – розповідає комерційний директор турфірми "Ренесанс" Алла Литвиненко. – Йдеться про відчутне подорожчання – на 20-25%. Крім того, гривень на тридцять дорожчає проїзд. Звичайно, зберігається цінова різниця між Кримом, з одного боку, та Одесою, Херсоном, Миколаєвом – з іншого. Якщо, наприклад, у Криму доведеться заплатити в середньому по 20 доларів з людини за добу (з харчуванням), то на Одещині можна вкластися в 60-70 гривень. Але є один важливий нюанс: найновіші чи оновлені бази з високим рівнем сервісу, з басейнами, кондиціонерами, покращеними номерами, коштують однаково дорого – як у Криму, так і в Одеській, Миколаївській чи Херсонській областях.

"Ренесанс" улітку не випускає з поля зору і Карпати. Відпочинок там традиційно дешевший – хоча б тому, що не треба платити багато за дорогу. Крім того, багатьом людям не подобається літній гармидер на морських курортах. Але і з карпатськими базами така ж ситуація: власники, які збудували щось нове чи реконструювали старе, прагнуть якнайшвидше повернути вкладені кошти і встановлюють дуже високі ціни.

Тож, очевидно, клієнтам, які шукають не тільки моря, сонця, повітря, а ще й гарного сервісу, доведеться викласти чимало грошей. Якщо ж коштів бракує, залишаються ще місця з відносним комфортом: часткові зручності, телевізор у вестибюлі, гаряча вода за графіком. Є ще приватний сектор, у якому вибір справді великий – від суперапартаментів з кількома спальнями до кімнатки з кількома ліжками. Якщо ви наважитеся поїхати до моря без жодної домовленості, приватний сектор сам до вас прийде – зустріне просто на вокзалі. Але тоді ваші можливості вибору невеликі. Натомість можна знайти чимало оголошень приватників в Інтернеті. Там завжди є номер телефону, за яким ви якщо не побачите саме помешкання, то принаймні почуєте, який добрий та чесний голос у людини, яка запрошує вас на відпочинок.
Редактор: admin
26-05-2005, 13:01
Коментарів 0 Переглядів 2 119

Теги -

Чернівціобленерго" оприлюднив години заживлення груп споживачів
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Алея – для стихійних базарників і безхатьків. Блог Надії Будної
Мешканці Гравітону скаржаться, що Алею небайдужості в їхньому мікрорайоні перетворили на стихійний базар
Чого чекати від вуйка Сема? Блог Ярослава Волощука
Кілька днів тому відбулися довгоочікувані перші телевізійні дебати між діючим та екс – президентом США Байденом та Трампом.
ВІДЕО Переглянути все відео

Якщо інтернет є необхідним для вашої роботи, навчання чи звичайного життя, рекомендуємо потурбуватися про стабільне підключення до мережі навіть без світла.

Відкриті простори, спортивні майданчики, дитячі табори та розважальні центри готові прийняти дітей та подарувати їм незабутні літні дні. Ця стаття допоможе вам зорієнтуватися та обрати найкращий спосіб, як провести літо вашій дитині.

Теніс - це не просто спорт, це мистецтво, яке об'єднує гравців і вболівальників з усього світу. Його популярність зростає завдяки видатним зіркам, які своїми досягненнями та майстерністю вписали свої імена в історію. Давайте познайомимося з деякими з них.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.