RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Рідкокристалічні монітори на комп’ютерному ринку з’явилися декілька років тому. Відтоді вони здешевіли майже удвічі. Нині це не лише модна і престижна забавка, але й зручний, безпечний для зору, компактний робочий інструмент.

Пані Олена, консультант з продажу комп’ютерів:

– Нинішні параметри моніторів з плоским екраном або TFT-моніторів мають набагато кращі характеристики, ніж звичайні монітори з електронно-променевою трубкою. Рідкокристалічні монітори позбавлені надлишкового ефекту в зображенні, у них відсутній так званий шлейф, як на моніторах старого покоління.

Переваги рідкокристалічних або TFT-моніторів:

- більш економічні;

- не блимають, на відміну від традиційних моніторів;

- більша видима делянка екрана;

- безпечніші для здоров’я користувача. У них майже відсутнє електромагнітне випромінювання. А в моніторах старого покоління є кінескоп, електронна випромінювальна трубка, які й мають шкідливу дію;

- компактніші, невеликі розміри економлять робоче місце на столі;

- естетичний привабливий вигляд.

Недоліки рідкокристалічних моніторів:

- не підходять для усіх видів комп’ютерної роботи, зокрема, якщо важлива точність передачі кольору;

- обмежена роздільна здатність екрана;

- тональність настройки і відображення кольорів набагато нижча, ніж у звичайних моніторах з електронно-променевою трубкою.

Ціна рідкокристалічних моніторів залежить і від виробника, і від покоління, і від розміру. На чернівецькому ринку продаються монітори марок LG, Philips, Samsung розміром від 14 дюймів по діагоналі (2,5 сантиметра 1 дюйм) і до 21-22 дюймів.

Монітори 14-17-дюймові коштують 250-310 доларів, а 17-19-дюймові монітори можуть коштувати від 300 до 500-600 доларів.

У Чернівцях також є сервісне гарантійне обслуговування фірм LG і Samsung.

Як доглядати за рідкокристалічним монітором

Фахівці стверджують, що основа догляду за екраном рідкокристалічного монітора – це позбавлення його поверхні від пилу, відбитків пальців, плям тощо. Для цього найкраще підходять вологі чи сухі серветки Defender або шмат натуральної шкіри – замші. Серветки Defender виготовлені з якісного нетканого матеріалу – мікрофібри. Вони добре перуться, швидко висихають. Користуватися ними можна у парі: вологою добре знімати масні плями і бруд, а сухою – залишки від вологої серветки. Сухої серветки вистачить, якщо забруднення невеликі.

Паперовими серветками витирати монітори не бажано – вони залишають ворсинки, розводи і електризують екран.

Продаються також засоби для чищення моніторів. На них часто вказано "для всіх типів моніторів", але краще порадьтеся з менеджером з продажу комп’ютерів. 


На що треба звернути увагу під час покупки TFT-монітора

Тип матриці. TN+Film, IPS або MVA – який саме обрати, залежить від характеру робіт, які ви будете виконувати. Краще порадитися із продавцем.


Рівномірність засвічування екрана повинна бути максимально однаковою на всьому екрану.


Мертві пікселі. На панелі можуть не працювати декілька пікселів (вони завжди одного кольору). Допустимою вважається наявність 3-х таких пікселів.


Кут огляду. Якщо дивитися на монітор під різними кутами, то контрастність та яскравість зображення дуже змінюються. Чим більший кут огляду, тим комфортніше вам буде працювати.


Контрастність. У різних виробників рівень контрастності може змінюватися. Фахівці рекомендують рівень контрасту не менше 300:1.


Час реакції. Це проміжок часу, за який піксель встигає повністю увімкнутися, вимкнутися і знову увімкнутися. Чим менший час реакції – тим краще, особливо якщо ви полюбляєте дивитися фільми та грати у комп’ютерні ігри.


Роздільна здатність зазвичай оптимальна, якщо збігається із розміром матриці монітора. Якщо ні, то зображення буде виглядати розмитим.


Наявність антивідблискових та антистатичних покриттів.


Наявність гарантії від магазину.

Редактор: admin
24-05-2005, 18:34
Коментарів 0 Переглядів 9 306

Теги -

Чернівціобленерго" оприлюднив години заживлення груп споживачів
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Алея – для стихійних базарників і безхатьків. Блог Надії Будної
Мешканці Гравітону скаржаться, що Алею небайдужості в їхньому мікрорайоні перетворили на стихійний базар
Чого чекати від вуйка Сема? Блог Ярослава Волощука
Кілька днів тому відбулися довгоочікувані перші телевізійні дебати між діючим та екс – президентом США Байденом та Трампом.
ВІДЕО Переглянути все відео

Якщо інтернет є необхідним для вашої роботи, навчання чи звичайного життя, рекомендуємо потурбуватися про стабільне підключення до мережі навіть без світла.

Відкриті простори, спортивні майданчики, дитячі табори та розважальні центри готові прийняти дітей та подарувати їм незабутні літні дні. Ця стаття допоможе вам зорієнтуватися та обрати найкращий спосіб, як провести літо вашій дитині.

Теніс - це не просто спорт, це мистецтво, яке об'єднує гравців і вболівальників з усього світу. Його популярність зростає завдяки видатним зіркам, які своїми досягненнями та майстерністю вписали свої імена в історію. Давайте познайомимося з деякими з них.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.