
Щоби не пояснювати кожному покупцеві, скільки коштує той чи інший шматок, продавці встановили цінники з вартістю. Деякі покупці скаржилися, що далеко не всі продавці дотримувалися вказаних цін. "Цінники для комісій і перевіряючих, а реальна ціна м’яса – інша", – пояснювали продавці м’яса. Подекуди прилавки у м’ясному павільйоні з табличками "місця для виробників" пустували.
Якщо у місті ще хоча би приблизно ціни були наближені до запропонованих урядом, то у районах спостерігалася інша ситуація. Наприклад, у Новодністровську передсвятковими днями ціни на м’ясо були значно вищими: сало коштувало 12-14 гривень, яловичина – понад 20 гривень, а регульовані види свинини – до тридцяти. Місцеві мешканці пояснюють, що виробники м’яса із сусідніх сіл просто не потрапляють на базар. Тут торгують винятково перекупники, які разом тримають високі ціни.
А ось купити перед святом м’ясо курки для багатьох було проблемою. У магазинах у місцях продажу курятини протягом дня стояли вивіски з написом "Товар буде о 17 годині". "Коли привозили м’ясо, вишиковувалися довгі черги, і купити могли ті, кому пощастило", – розповідають очевидці.
Водночас у супермаркетах можна було придбати недорого і курятину, й інше м’ясо навіть в останній передсвятковий день.
У перших числах травня м’яса на ринках майже не продавали. "Цими днями не різали тварин, бо свято, – розповідає одна з продавців на "Нижньому ринку", – а під кінець тижня буде багато м’яса". А ті, що продавали його, пропонують: підчеревину за 15-18 гривень, сало – за 12-15, костицю – за 28, філе – за 40 гривень за кілограм. Курятину після свят можна придбати: окорок – за 13 гривень, грудинку і стегно – за 15, філе – за 18 гривень за кілограм. Домашнє курча продавали за 15 гривень за кілограм.