RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Найбільше буковинців звели рахунки з життям недільного дня 9 січня. Тоді покінчили життя самогубством четверо чоловіків. Одразу двоє самогубців було у Новоселицькому районі –у Магалі на дереві біля сільського кафе повісився 30-річний чоловік, який перебував на обліку в психлікарні, у Рідківцях звів рахунки з життям через повішання на власному подвір’ї 36-річний чоловік. У Костинцях Сторожинецького району в колишньому колгоспному саду повісився 22-річний чоловік. А у Чернівцях викинувся з вікна 58-річний чоловік, який перебував на обліку у психлікарні.

14 січня 26-річний мешканець Кліводина Кіцманського району наклав на себе руки, повісившись у власному будинку. А наступного дня звів рахунки з життям 22-річний мешканець Колінківців Хотинського району.

Тобто за перші дні року вдалися до самогубства рахунки з життям переважно молоді чоловіки працездатного віку.

Статистика спроб самогубства в Україні свідчить, що люди намагаються піти з життя насамперед через психологічні травми (52% схильні до суїциду) чи конфлікт з колегами (48%). Патологічні зміни в організмі людини, яка зважилася на фатальний крок, були помічені лише у 8% самогубців.

Здійснюють самогубства люди переважно в другій половині дня – 44%, у першій –32% і вночі –24%.

Близько третини (36%) спроб суїциду скоєно вдома, поза будинком –20%, під час навчання чи роботи –8%, у гостях –16% випадків.

Серед самогубців чоловіків у 4,7 раза більше, ніж жінок. А кількість юнаків, які позбавляють себе життя, у шість разів перевищує кількість дівчат.

Найбільш схильними до самогубства вважаються 15-24-літні особи.

Серед способів здійснення самогубства у 44% випадків люди використовують гострі предмети, а у 24% випадків вішаються.

За словами Максима Буянова, старшого фахівця групи психологічного забезпечення УМНС, часто причиною самогубств є самотність.

У молодих людей та у людей похилого віку відчуття самотності пов’язане із самооцінкою. Не мати коханої людини, друзів чи сім’ї – означає зазнати невдачі і в очах оточуючих, і в своїх власних. У більшості випадків люди вважають, нібито вони самі винні у своєму стані: "я самотній", "нікому не потрібний", "не заслуговую любові", хоча зазвичай це суперечить істині. Насправді ж люди, які потерпають від самотності, часто досить привабливі і здібні, а недоліків у них не більше, ніж в інших.

Загалом спроба самогубства –це завжди крик про допомогу, співчуття, бажання привернути до себе увагу, людина ніби говорить: "Допоможіть мені". Потрібно лише почути це прохання.

Зазвичай самогубство молодої людини виявляється цілковитою несподіванкою для батьків і друзів. Вони намагаються зрозуміти, що не зробили, що пропустили, щоби зупинити близьку людину на краю прірви.

Рішенню покінчити з життям переважно передує затяжна депресія. Вона виявляється у пригніченому стані, втраті цікавості до життя. У більшості випадків спробу самогубства можна передбачити і запобігти їй. Перед тим, як зважитися на такий крок, молода людина намагається якось привернути до себе увагу: піти з дому, здійснити екстраординарний вчинок, поговорити з другом, залишити на видному місці щоденник. Тільки випробувавши різні варіанти і зазнавши невдачі, зважується на крайні заходи. Встановлено, що майбутні самогубці переважно говорять про свої наміри оточуючим, але їхні слова не сприймаються серйозно.

Особливо високий ризик самогубства серед молодих людей, які вживають алкоголь і наркотики. Їм важко контролювати імпульсивну поведінку і усвідомлювати наслідки своїх дій. Алкоголізм – єдина хвороба, пов’язана зі схильністю до самогубства. У наркоманів схильність до самогубства часто має неусвідомлений характер і виглядає випадково.


Причини самогубств

Нез’ясована причина – 40,6%.

Страх перед покаранням – 19,4%.

Психічні розлади – 17,7%.

Сімейні проблеми – 18,1%.

Любовні переживання – 8,1%.

Грошові втрати – 8,2%.

Перенасичення життям – 1,4%.

Фізичні хвороби – 1,2%.

Редактор: admin
20-01-2005, 15:23
Коментарів 0 Переглядів 3 082

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Односторонні дороги чи парковки? Блог Людмили Осадчук
У Чернівцях останнім часом з’являється дедалі більше доріг з одностороннім рухом.
«Це якесь варварство!» Блог Галини Олійник
У центрі міста майже ніде сховатися від сонця
ВІДЕО Переглянути все відео

Теніс - це не просто спорт, це мистецтво, яке об'єднує гравців і вболівальників з усього світу. Його популярність зростає завдяки видатним зіркам, які своїми досягненнями та майстерністю вписали свої імена в історію. Давайте познайомимося з деякими з них.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.

Не так давно в самому серці Чернівців відчинив двері сучасний Центр естетичної медицини “KARDI’“, де буковинці й гості міста можуть скористатися цілим спектром доглядових процедур і отримати якісне лікування. Які ж послуги там можна отримати і чим особливий заклад — далі.