RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Досить часто за бажанням дітей батьки купують домашніх тварин – собаку чи кота. З одного боку, домашні тварини – це добре, а з іншого – перш ніж купити тварину, варто подумати про здоров’я власних дітей. Коли батьки вирішили завести для дитини тварину, вони повинні пригадати, чи не потерпали самі у дитинстві від алергічних хвороб, які можуть передатися, радить доцент кафедри факультетської педіатрії та медичної генетики БДМУ Микола ГІНГУЛЯК.


Тварини: кіт, собака

- Хвороби: гуляючи по вулиці, і не завжди у чистих місцях, ці домашні тварини можуть принести на своїй шерсті яйця гельмінтів (глистів). Дитина, граючись із твариною, не завжди миє після цього руки, на яких можуть вже бути збудники, і теж заражається гельмінтами.

- Клінічні ознаки: головний біль, загальна слабкість, різке погіршення апетиту, періодичне підвищення температури, біль у животі, нудота, кашель.

- Обстеження: аналіз калу на яйця глиста та загальний аналіз крові.


Тварини: кіт, собака, папуга, рибки

- Хвороби: шерсть кота та собаки, особливо довгошерстих, може призвести до алергічних захворювань, серед яких найважче –бронхіальна астма дітей. Часто з цими тваринами спілкуються діти до трьох років. Це дуже небезпечно, адже у такому віці бронхіальна астма перебігає нетипово, а під виглядом запальних процесів органів дихання, коли важко встановити точний діагноз.

До алергії може призвести і пір’я папуги, який літає по квартирі. Можлива у дітей алергія на рибок, а також на корм, яким їх годують.

- Клінічні ознаки: часте чхання, кашель, нежить, головний біль, різка зміна настрою – ознаки, які повинні насторожити батьків.

- Обстеження: визначити показники кількості еозинофілів із загального аналізу крові, який дає можливість запідозрити алергізацію організму.


Тварини: кіт, собака

- Хвороби: багато тварин хворіють такими ж дерматозами, як і люди. Достатньо дитині погладити собаку, у якого є "залисини" на тілі, і вона може захворіти на контактний дерматит (лишай).

- Клінічні ознаки: почервоніння і сухість шкіри на будь-якій частині тіла та свербіж.

- Обстеження: обов’язкова консультація дерматолога.


Тварини: кіт

- Хвороби: кіт – носій токсоплазматичної інфекції, яка передається з його випорожненнями. Інфекція може бути набутою та вродженою. Коли жінка наприкінці вагітності заразилася токсоплазмозом, наслідки для немовляти можуть бути дуже серйозними. Саме тому вагітним дуже важливо обстежитися на токсоплазмоз.

Набутий токсоплазмоз розвивається і у дітей, і у дорослих поступово. Його можна вилікувати, хоча процес дуже важкий і тривалий.

- Клінічні ознаки: загальна слабкість, субфібрильна температура (37,2°), яка може триматися місяцями, дратівливість, головний біль, порушення сну, відчуття "перебоїв" у серці, біль у м’язах та суглобах, розлади зору.

- Обстеження: мікроскопічне дослідження мазків крові, взятої з вени.


Тварини: свійські тварини – корови, кози, кури тощо

- Хвороби: ці тварини можуть бути причиною інфекційних захворювань шлунково-кишкового тракту – харчових токсикоінфекцій (сальмонелли, стафілокока, дизентерійної палички). Зазвичай передаються вони через споживання продуктів. Наприклад, випивши молока корови, кози чи вівці, у яких є мастит, можна легко захворіти.

Серед дітей найпоширеніша – сальмонельозна інфекція, яка зазвичай передається через курячі яйця, а також через випорожнення домашніх тварин.

- Клінічні ознаки: різке підвищення температури тіла (до 39°), нудота, блювота, біль у животі і поява рідких випорожнень.

- Обстеження: дослідження випорожнень хворого у санепідемстанції.


Лікар радить утриматися від придбання тварин батькам, у яких є немовлята. Краще зробити це, коли дитині 11-12 років. Але варто бути обережними, потрібно до цього поставитися з пересторогою, якщо діти часто хворіли і у них були харчові алергії.

Щоби вберегти дитину від проблем зі здоров’ям, стежте, чи не хворіють ваші тварини. А найголовніше – не забувайте дітям постійно нагадувати про миття рук.

Редактор: admin
31-03-2005, 16:37
Коментарів 0 Переглядів 3 410

Теги -
На фронті Олександр Савчук був головним сержантом батареї артилерійського дивізіону

Збиратимуть кошти на ЗСУ та підтримуватимуть родини військових

Боєць вважався зниклим безвісти із 21 серпня
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Кожен із нас - президент, кожен – головнокомандувач. Блог Ярослава Волощука
Не можу не поділитися з вами шокуючою новиною, що українці є найрозумніша нація на світі.
Незрівнянний світ Назарієвої краси. Блог Юлії Пацаранюк
Враження від фільму "Яремчук: Незрівнянний світ краси"
ВІДЕО Переглянути все відео

Місцеві щотижня передають на фронт тонни смачної їжі

"Контінентал Фармерз Груп" розширює свої логістичні потужності та розбудовує напрямок залізничної логістики, створивши власний парк вагонів-зерновозів. Компанія вже отримала перші 50 із 250-ти запланованих вагонів-гоперів об’ємом 116 м³.

Не відкладайте турботу про свої зуби на потім! Зверніться до SOLTYS DENTAL STUDIO вже сьогодні, щоб повернути здоров'я своєї ротової порожнини та впевненість у своїй усмішці.

У цій статті ми розглянемо, чому не варто боятися імплантації зубів і чому варто звернутися саме до стоматології Markoclinic в Чернівцях — клініки з бездоганною репутацією та високими стандартами якості.

Від вашого голосу залежить якість і ціна інтернету, ІнАУ пропонує підтримати петицію