RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Кожен, хто любить азартні ігри, може випробувати свої сили на Калинівському ринку – тут працює "лохотрон". До того ж вельми успішно. Жертвами шахраїв стають ті, хто легко "купується" нібито на дурничку. Бо принцип обманювання простачків вельми примітивний. Один з "лохотронників" запрошує когось з відвідувачів ринку підійти до "ящика" й натиснути кнопку – на екрані засвічується якась цифра. "О, ви виграли 100 гривень!" – радісно вигукує "добродійник". А два його напарники, про яких ви не здогадуєтеся, вважаючи їх за обивателів, починають навперебій під’юджувати: "Треба ще спробувати, давайте я спробую!" І виграють ще більше. Жертва ж, бачачи це, грає й на ті 100 гривень.

Грошей не залишається навіть на автобус

Іноді сільські молодиці входять у такий азарт, що залишають біля "лохотрона" по 800-1000 гривень. Зрозумівши, що сталося, обмануті люди починають вимагати повернення грошей, однак безрезультатно. Декому шахраї погрожують фізичною розправою, а дехто змирюється зі своїм становищем.

Ось що розповіла нам Марія Вадюк, яка приїхала на ринок з Косівщини:

– Хотіла купити дітям одяг, взуття, адже йде до весни. Підійшов до мене високий худий чоловік в окулярах і запросив до комп’ютера пограти, мовляв, спробуй. Спочатку виграла 50 гривень, потім ще, а далі так втягнулася, що навіть на автобус додому не залишилося. Просила, плакала, щоб хоч десятку дали, не захотіли. І що мені вдома чоловік скаже?

Будучи в розпачі, жінка почала лякати "лохотронників" тим, що звернеться до міліції. Але тут до неї підійшла незнайома дівчина й теж почала нарікати на те, що програла майже всі гроші. А потім запросила жінку на чашечку кави, де почала ненав’язливо переконувати не йти до міліції:

– Міліціонери їх прикривають, ви нічого не виграєте, а бандити можуть вам лезом і обличчя порізати. Це сказав мені якийсь чоловік, то я й відступила.

Одне слово, бідолашна жінка послухалася своєї нової знайомої й, випивши кави, попленталася до виходу ні з чим. І не здогадувалася, що дівчина входить до компанії "лохотронників". Тобто, як бачимо, шахраї мають і своїх психологів, і свою групу підтримки, і навіть захист.

За авторитета –

150 тисяч "зелених"

Ми неодноразово писали про "лохотрон" на Калинівському ринку, але шахраї зникали після публікацій на якийсь час, а потім знову поверталися. Скаржилися на них не лише обмануті ними люди, а й продавці, яких зловмисники відганяли з окупованого ними "п’ятачка". На ринку ширилися чутки, що буцімто у "лохотронників" є в Києві поважний "дах" – їх нібито прикриває відставний генерал МВС, який очолює якийсь міліцейський фонд. Так це чи ні, невідомо, але те, що буковинська міліція крізь пальці дивилася на їхню діяльність, наштовхувало на відповідні думки.

І ось днями з Києва надійшла приємна звістка – там затримали головного "лохотронника" країни на прізвисько "Бабай". З’ясувалося, що цей авторитет мав своїх підопічних майже у всіх регіонах. Що характерно, "Бабай" займався цим бізнесом ще з 90-х років, причому без ускладнень. Бо мав покровителів з великими зірками на погонах. Однак з приходом у МВС нового керівництва кримінальної міліції "фірмачі" потрапили за грати. Щоби врятувати "Бабая", його компаньйони пропонували начальникові УБОЗу на Південно-Західній залізниці 150 тисяч доларів.

Мабуть, події в Києві налякали й буковинських "лохотронників". Принаймні їх уже декілька днів не видно на Калинівському ринку.


Коментар


Сергій Горбатюк,

начальник управління

боротьби

з організованою злочинністю УмВС

в області:

– Затримання "Бабая" і наша зацікавленість чернівецькими шахраями призвели до того, що ця група покинула територію нашого міста. Гадаю, вже й не повернеться, адже завдяки арешту їхнього лідера згортається діяльність очолюваного ним угруповання і в різних областях України. З приходом до МВС нового керівництва ніхто із порушників закону не матиме покровителів, і їхнє місце – на лаві підсудних.

Редактор: admin
24-03-2005, 22:10
Коментарів 0 Переглядів 1 972

Теги -
На фронті Олександр Савчук був головним сержантом батареї артилерійського дивізіону

Збиратимуть кошти на ЗСУ та підтримуватимуть родини військових

Боєць вважався зниклим безвісти із 21 серпня
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Кожен із нас - президент, кожен – головнокомандувач. Блог Ярослава Волощука
Не можу не поділитися з вами шокуючою новиною, що українці є найрозумніша нація на світі.
Незрівнянний світ Назарієвої краси. Блог Юлії Пацаранюк
Враження від фільму "Яремчук: Незрівнянний світ краси"
ВІДЕО Переглянути все відео

Місцеві щотижня передають на фронт тонни смачної їжі

"Контінентал Фармерз Груп" розширює свої логістичні потужності та розбудовує напрямок залізничної логістики, створивши власний парк вагонів-зерновозів. Компанія вже отримала перші 50 із 250-ти запланованих вагонів-гоперів об’ємом 116 м³.

Не відкладайте турботу про свої зуби на потім! Зверніться до SOLTYS DENTAL STUDIO вже сьогодні, щоб повернути здоров'я своєї ротової порожнини та впевненість у своїй усмішці.

У цій статті ми розглянемо, чому не варто боятися імплантації зубів і чому варто звернутися саме до стоматології Markoclinic в Чернівцях — клініки з бездоганною репутацією та високими стандартами якості.

Від вашого голосу залежить якість і ціна інтернету, ІнАУ пропонує підтримати петицію