RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |



Уперше Кубок області з міні-футболу на призи "МБ", який цього року відбувся за підтримки ТМ "Фокстрот" та заступника голови міської федерації футболу Валерія Чинуша, увінчався серією післяматчевих пенальті. У так званій "футбольній лотереї" фортуна посміхнулася незмінному переможцю цього турніру "Черемошу", який вдруге поспіль взяв гору у фіналі над "Університетом".

Заочне протистояння Чинуш – Сарафінчан виграв останній

Одним з найбільш інтригуючих у вирішальній частині змагань був півфінальний двобій між "Черемошем" на чолі з екс-гравцем і президентом "Буковини", а тепер депутатом міської ради й активістом СДПУ(О) Валерієм Сарафінчаном та представленою ветеранами однойменного футбольного колективу командою готельно-туристичного комплексу "Буковина", яку, зрозуміло, патронує керівник ГТК – депутат міської ради й активний учасник "помаранчевої революції" Валерій Чинуш. Багато хто вважав фаворитами у цьому принциповому протистоянні зіркових ветеранів, які, на відміну від "черемошців", попередні етапи пройшли без особливих складнощів. На користь підсиленого представниками СБУ "Черемоша", серед яких, до речі, теж були зіркові ветерани "Буковини" (Віктор Мглинець, Віктор Олійник, Павло Сиротін), була впевненість тренера команди Валерія Сарафінчана. Перед початком турніру Валерій Лазарович жартував, що навіть немає сенсу повертати трофей організаторам – мовляв, все одно його володар не зміниться. Пригадується, перед попередніми розіграшами він теж декларував впевненість у перемозі. Інтуїція не підвела і цього разу: "Черемош", як кажуть, "зі скрипом" подолав груповий етап, випередивши "Меркурій-ЧТЕІ" лише завдяки додатковим показникам, зате у півфіналі переграв чи не головних претендентів на перше місце, а у фіналі сповна скористався прихильністю фортуни.

Досвід взяв гору

над молодістю

Здавалося, що може протиставити у фіналі напівветеранський "Черемош" укомплектованому переважно добре підготовленими студентами (у тому числі гравцями команд майстрів) "Університету"? І справді, студентська команда протягом більшої частини зустрічі виглядала мобільнішою і частіше "гостювала" біля чужих воріт. Зокрема, декілька атак завершилися ударами у стійку, у декількох епізодах "Черемош" рятував знаний голкіпер Павло Сиротін. Але першими повели у рахунку "черемошці". Гол на 7-й хвилині "зробив" досвідчений Віктор Мглинець, який "накрутив" кількох суперників і створив Сергію Луцяку ідеальні умови для взяття воріт. Чудовий шанс подвоїти рахунок втратив Юрій Солонар, який в одній атаці двічі поспіль влучив у штангу.

На початку другої 20-хвилинки "Університет" реалізував ігрову перевагу, а за дві хвилини після влучного удару того ж Віталія Ісаєва вийшов уперед. Можливо, комусь тоді здалося, що долю матчу вже вирішено. Тим більше, що "Університет" грав практично в оптимальному складі, на відміну від програного "Черемошем" заключного поєдинку групового етапу, коли відсутні були студенти-представники "Буковини". Але тут своє вагоме слово знову "сказав" Мглинець, який відновив рівновагу і загалом вдало "диригував" діями партнерів. Недаремно його назвали кращим гравцем турніру, навіть попри нереалізований післяматчевий пенальті.

Головним героєм "лотереї" став Павло Сиротін, який відбив два з трьох ударів (ще один влучив у стійку). Звісно, слід віддати належне і холоднокровності Радіка Гончара, Юрія Солонара та Сергія Цибікова, які з 6-метрової позначки не схибили. Оскільки студенти перші три удари не реалізували, серія завершилася достроково перемогою "Черемоша".

На нашому турнірі забивав і екс-збірник

Цікавою виявилася і боротьба за титул кращого бомбардира. Перед заключним ігровим днем лідерство з 9-ма м’ячами утримував Сергій Лоюк з "Фокстрота", який, щоправда, більше у цьогорічному турнірі забити вже не міг. Найкращі шанси наздогнати і обійти його мали Валерій Королянчук – (ГТК "Буковина") – 8 м’ячів – та його товариш по команді Юрій Савчук – 7. Дмитро Білоус (ГТК "Буковина"), Олег Керчу – та Віталій Ісаєв ("Університет") забили на той час по 5 голів. На м’яч більше мали в активі екс-гравець молодіжної збірної України Олександр Степанов, який, відновлюючись вдома після хвороби, виступав за "Освіту", та Віталій Гончар з "Меркурія-ЧТЕІ", але вони так само вже не могли поповнити бомбардирський рахунок. Хоча навряд чи хтось з них зміг би скласти реальну конкуренцію віце-президенту ФК "Буковина" Валерію Королянчуку, який у півфіналі відзначився раз, а у матчі за ІІІ місце "розписався" у чужих воротах шість (!) разів.

Переможці отримали... торговельну знижку

Окрім перехідного красеня-трофею від "МБ", переможці, як і інші призери, отримали відповідні медалі, а також фірмові презенти та дисконтні картки на знижку у торговельній мережі "Фокстрот". Так само, як кращі: воротар (Павло Сиротін, "Черемош"), оборонець (Олег Керчу, "Університет") та Сергій Лоюк ("Фокстрот"). А кращі: бомбардир (Валерій Королянчук, ГТК "Буковина") та гравець Кубка області Віктор Мглинець ("Черемош") – отримали фірмові футболки "МБ".

Символічно, що кращим було визнано саме Віктора Мглинця, який не просто захищає честь "Черемоша", а й працює в однойменному туркомплексі менеджером.

– Як би там не було, коли виходжу на поле, завжди хочу бути, як кажуть, "у порядку". Якщо не серед кращих, то принаймні відзначатися, – зазначив Віктор. – Головне, що фінал вдався. Була інтрига, була боротьба. І ми, гадаю, по праву виграли. А те, що кращим став ветеран, а не хтось із молодих... У нас весь український футбол залишає бажати кращого. У провідних клубах майже самі легіонери грають...

– Колись прогнозували, що Мглинець стане тренером...

– Усе ще може бути, не будемо загадувати наперед.

Наступні розіграші – пам’яті Добрянського

З наступного року ці змагання під свій патронат пообіцяв взяти заступник голови міської федерації футболу Валерій Чинуш:

– Оскільки Михайло Добрянський, який, як відомо, помер під час матчу Кубка області, представляв саме наш готельно-туристичний комплекс "Буковина", надалі ми фінансуватимемо цей турнір, який вже буде присвячений пам’яті Добрянського...


Технічні дані

Група А: 1. ГТК "Буковина" – 9 очок. 2. "Дністер" (Хотин) – 4. 3. "Фокстрот" – 4. 4. "Емальпосуд" – 0.

Група Б: 3 тур. "Освіта" – "Меркурій-ЧТЕІ" – 3:8 (Олександр Степанов, 7, 22, Іван Марчук, 11 – Віталій Гончар, 3, 23, Валерій Шонов, 12, Вадим Рефель, 21, 37, Сергій Янчик, 28, Руслан Крупка, 39, Андрій Лахнюк, 40), "Черемош" – "Університет" – 2:0 (Сергій Цибіков, 12, 24).

В Н П М О

1. "Університет" 2 0 1 12-9 6

2. "Черемош" 2 0 1 5-3 6

3. "Меркурій-ЧТЕІ" 2 0 1 12-8 6

4. "Освіта" 0 0 3 9-18 0


Півфінал. ГТК "Буковина" – "Черемош" – 3:5 (Валерій Королянчук, 33, Дмитро Білоус, 27, 37 – Юрій Солонар, 4, Сергій Луцяк, 16, 37, Віктор Мглинець, 22, 34), "Університет" – "Дністер" – 7:1 (Василь Ілащук, 3, Олександр Дележа, 10, Олег Керчу, 13, 21, 39, Василь Дроняк, 17, Віталій Ткачук, 21 – Анатолій Боярський, 37).

Матч за 3 місце. ГТК "Буковина" – "Дністер" – 8:7 (Валерій Королянчук, 3, 9, 16, 22, 38 п., 39, Юрій Шелепницький, 13, Ярослав Солкан, 29 – Микола Шевчук, 4, Юрій Шевчук, 25, Анатолій Годнюк, 31, Роман Савицький, 32, Олександр Унгурян, 36, Анатолій Боярський, 40, 40).

Фінал. "Черемош" – "Університет" – 2:2 (Сергій Луцяк, 7, Віктор Мглинець, 32 – Віталій Ісаєв, 24, 26. По пенальті – 3:0. Віктор Мглинець 0:0 (штанга) – Олександр Дележа 0:0 (Сиротін), Радік Гончар 1:0 – Олег Керчу 1:0 (штанга), Юрій Солонар 2:0 – Василь Ілащук 2:0 (Сиротін), Сергій Цибіков 3:0).


Бомбардири: Валерій Королянчук (ГТК "Буковина") – 15 м'ячів, Сергій Лоюк ("Фокстрот") – 9, Олег Керчу ("Університет") – 8, Віталій Ісаєв ("Університет"), Олександр Дележа ("Університет"), Юрій Савчук (ГТК "Буковина"), Юрій Шелепницький (ГТК "Буковина"), Дмитро Білоус (ГТК "Буковина") – по 7, Олександр Степанов ("Освіта"), Віталій Гончар ("Меркурій-ЧТЕІ") – по 6...


Матчі обслуговували арбітри Василь Грушкевич, Сергій Буковей (у перший день змагань увійшли до Книги рекордів Буковини, відсудивши за 11 годин десять матчів), Роман Криницький, Олександр Ставнічук. Головний суддя – Дмитро Гітельман. 

Редактор: admin
15-03-2005, 10:05
Коментарів 0 Переглядів 2 570

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.