RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » Новини України » Це ідеальна пропорція: ось скільки потрібно додавати солі в макарони


Приготування макаронів не вимагає кулінарної майстерності. Варто знати, коли та скільки солити макарони, щоб не довелося переробляти вечерю.

Про це повідомляє Mashed.



Скільки додавати солі

Багато кухарів рекомендують додавати 1 столову ложку солі на 4 літри води або 450 г сухих макаронів. В результаті сіль надасть ніжного смаку макаронам.

До того ж сіль підвищує температуру кипіння води, що дозволяє макаронам готуватися рівномірно.

Експерти кажуть, що після того, як сіль у каструлі розчиниться, скуштуйте воду. Вона має бути з легкою солоністю.

Однак, якщо ви пересолили, то треба долити трохи води в каструлю, щоб урівноважити смак.

Варто знати, що макарони поглинають лише невелику частину солі., більша частина залишається у воді.

Швидкість поглинання солі варіюється залежно від форми й товщини макаронів, а також часу приготування. Загалом 1 столова ложка солі ідеально вбирається в 450 г макаронів.

Якої помили уникати

Поширена помилка — солити вже готову страву, але так ви ризикуєте зіпсувати саму консистенцію макаронних виробів ще в процесі варіння, водночас сіль нерівномірно розподілиться по макаронах.

До того ж щоб макарони не злипались під час варіння, у воду додають 2 ст. л. оливкової або соняшникової олії.

Зазвичай макарони готують al dente (недоварюють), щоб крохмаль, який міститься в борошні, не перетворювався на швидкі вуглеводи і таким чином не відкладався в талії.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
10-05-2024, 01:15
Коментарів 1 Переглядів 1 430

Hаписав: Гість юра, Коментарів: 0, Новин: 0, 10 травня 2024 08:04
В новині:
Варена їжа шкідлива, - ще шкідливіша їжа, варена на воді, якою зливають у туалетах, - ще шкідливіше додавати у то вариво шкідливу для організму сіль


Дівчина вчора, 23 листопада, пішла з дому та досі не повернулася
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.