RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Майонез — один із важливих інгредієнтів у бутербродах і салатах. Однак, він не зовсім корисний для організму. Щоб вибрати менш шкідливий продукт в магазині, варто знати про деякі нюанси.

Про це повідомляє в Instagram-сторінці нутриціологиня та експертка з харчування Людмила Матішинець.



На що звернути увагу

Щоб обрати менш "хімічний" майонез, нутриціологиня радить звернути увагу на склад.

"Майонез — це не отрута. Але й не якийсь мегакорисний продукт", — зазначила експертка з харчування.

Зокрема, чим менше жиру у продукті, на першому місці вода, тим більше в ньому цукру, загущувачів і добавок.

При читанні етикетки слід пам’ятати, що інгредієнти на пакуванні розміщені у порядку спадання. Зазвичай перші складники — основа продукту.

Хорошим варіантом стане той, у якому в складі на першому місці олія, вода, жовток яйця, цукор, оцет і сіль.

Тип олії, що використовується в майонезі, може вплинути на смак, текстуру та харчову цінність продукту. Деякі поширені типи олії, що використовуються в майонезі, включають соєву, соняшникову, оливкову.

Яєчні жовтки є ключовим інгредієнтом майонезу, оскільки вони надають соусу кремову і насичену текстуру. Вони повинні бути ретельно пастеризовані, щоб їх можна було безпечно вживати.

Оцет додають у майонез, щоб надати йому пікантного смаку та стабілізувати емульсію. Можна використовувати різні типи оцту, наприклад, білий, яблучний або рисовий.

Яка шкода для організму

Консерванти

Вони використовуються для того, щоб збільшити термін придатності майонезу, шляхом знищення грибків і мікробів. Лише невелика частина консервантів перетравлюється в шлунку, під впливом шлункового соку.

Підсилювачі смаку

Окрім поганої дії на шлунок і травну систему, загалом людина починає звикати до штучних речовин, після чого може хотітись споживати більше майонезу.

Шкідливі компоненти

В майонез можуть додаватися такі шкідливі компоненти, як пектин, желатин, крохмаль і молочний концентрат, за допомогою яких виробники намагаються понизити показник жирності цього продукту.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
15-03-2024, 01:30
Коментарів 0 Переглядів 1 956

Теги -
У результаті наїзду пішохідка отримала численні травми і померла на місці ДТП
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Усі послуги у Центрі психічного здоров'я безоплатні


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.

Співпраця з агенцією нерухомості допоможе уникнути ризиків та швидко знайти ідеальне житло. Звертайтеся до професіоналів, щоб перетворити пошук нерухомості на легкий і приємний процес.