RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Це тістечко з шоколадним мусом просте за приготуванням та добре поєднується з гарячими напоями. До того ж воно особливо сподобається тим, хто не уявляє свого життя без шоколаду.

Як приготувати солодкий десерт з шоколадним мусом без випікання, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний Youtube-канал M. Patisserie.



Як приготувати тістечко з шоколадним мусом


Що вам знадобиться в приготуванні тістечка

Для бісквіта:
- печиво "Орео" (або подібне) - 80 г
- вершкове масло - 40 г
- прямокутна металева форма без дна розміром 11х19 см.

Для шоколадного мусу:
- чорний шоколад - 180 г
- молоко - 140 мл
- жирні вершки - 280 мл

Для шоколадного ганаша:
- чорний шоколад - 50 г
- молочний шоколад - 50 г
- молоко - 100 мл

Як приготувати тістечко без запікання
Починаємо приготування. Розтопіть вершкове масло. Печиво подрібніть в блендері до стану крихти, пересипте в окремий посуд, влийте масло, та ретельно перемішайте.

На деко, застелене папером для випікання, поставте металеву форму, засипте всередину суміш та щільно утрамбуйте.



В окремій мисці готуємо шоколадний мус. Додайте 140 мл молока до 180 г подрібненого чорного шоколаду та поставте в мікрохвильовку до закипання молока. Після цього ретельно перемішайте суміш до однорідної консистенції та залиште охолоджуватися.

Збийте в окремому посуді вершки до піни та влийте у них шоколадну масу. Обережно перемішайте.



Викладіть шоколадно-вершкову масу на бісквіт і розрівняйте кондитерським шпателем або ж ножем. Після цього поставте десерт в холодильник на 3 години.



У цей час готуємо ганаш - ароматний крем з шоколаду та молока, яке буде верхнім шаром тістечка. Налийте 100 мл молока в миску з подрібненим молочним та чорним шоколадом (по 50 г) - та поставте в мікрохвильовку. Щойно молоко почне кипіти, дістаньте суміш та перемішайте до однорідності.



Дістаньте з холодильника бісквіт з мусом та обережно вилийте на нього ганаш. Можна використати ніж або легенько потрясти форму для того, щоб шоколадна маса розподілилась рівномірно.



Поставте тістечко на 15 хв в холодильник. Після цього необхідно витягти його з форми - це легше зробити, якщо трохи нагріти метал, наприклад, за допомогою запальнички.



Тістечко можна розрізати на менші шматочки - і воно готове до вживання!

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
13-03-2024, 01:30
Коментарів 0 Переглядів 695

Теги -

Чоловіки приходять оновити дані, укласти контракт, визначити, чи придатні вони.

Лісники дерев рубали більше, ніж декларували в офіційних документах
У закладі діє оригінальна форма сплати: добровільний внесок, але сума – не менш як 50 гривень.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Перший день прем'єри зібрав повний зал глядачів


«І що мені зробити?». Блог Юлії Пацаранюк
Громадський транспорт у Чернівцях поступово оновлюють.
«Втрачені хвилини можуть коштувати життя». Блог Аліни Книжник
Днями чергувала з бригадою швидкої медичної допомоги.
ВІДЕО Переглянути все відео