RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Квашена капуста, солені огірки та кефір - ці знайомі усім з дитинства продукти, які мають корисні властивості для здоров'я. Виявилося, що ферментовані продукти можуть покращити стан здоров’я та навіть вберегти від деяких хвороб.

Про це йдеться на сторінці в Instagram нутриціолога та фізіолога Ольги Дорош.



Що таке ферментація їжі


Ферментація їжі - це процес зміни властивостей їжі за допомогою мікроорганізмів. В Під час такого процесу утворюються вітаміни та мінерали, виробляються біологічно активні пептиди.

Натто, місо, кімчі, комбуча, темпе, харкарл - це невідомі слова для когось, але разом з квашеними овочами, йогуртом, кефіром, сиром гаудою, вони є чудовими прикладами ферментованих продуктів, які мають корисні властивості.

"Ферментацію ми їли десь з часів неоліту і виявляється у світі існує більше як 100 її варіантів (є навіть ферментована акула)", - йдеться у повідомленні.

Яка користь для здоров'я


Переваги ферментованих продуктів такі:

- ферментація робить доступнішими для засвоєння деякі поживні речовини (цинк, залізо). А ще є джерелами вітаміну С та К й вітамінів групи B
- вони є джерелом пробіотиків і пребіотиків
- покращують травлення: служать джерелами енергії для слизової оболонки та кишківника
- в процесі бродіння зменшуються олігосахариди, які в декого викликають метеоризм і проблеми з травленням
- молочна кислота пов'язана з підвищенням витривалості у спортсменів, які вживають ферментовані овочі
- позитивно впливають на роботу імунної системи
- сприяють поліпшенню психічного здоров'я
- можуть сприяти втраті ваги
- поліпшують здоров'я серця та знижують тиск
- мають антимікробну дію

Нутриціолог зазначила, що квашена капуста набагато легше засвоюється, ніж сира і буде викликати менше дискомфорту.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
16-01-2024, 00:15
Коментарів 0 Переглядів 34 845

Теги -

Буковинцю загрожує до семи років позбавлення волі

Яке рішення прийняли під час засідання Вченої ради

Більш потужними стануть циклони та антициклони, прогнозує Дарія Холявчук
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



«І що мені зробити?». Блог Юлії Пацаранюк
Громадський транспорт у Чернівцях поступово оновлюють.
«Втрачені хвилини можуть коштувати життя». Блог Аліни Книжник
Днями чергувала з бригадою швидкої медичної допомоги.