RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Гречка – це дуже корисна та популярна крупа в українців. Приготувати її можна так, що це буде найсмачніша каша у світі.

Про це розповідає відомий кухар Євген Клопотенко в Telegram-каналі.



Яке має бути співвідношення води до гречки?

1:2, тобто 1 склянка гречки та 2 склянки води.

Як зробити гречку ще смачнішою та розсипчастою?

Клопотенко радить додати на сковороду або шматочок вершкового масла|мастила|, добре розігріти його, висипати на нього гречку й обсмажувати 2-3 хвилини, помішуючи, потім пересипати гречку в каструлю і варити як завжди.

Як готувати гречку без варіння

Залийте крупу водою (можна також скористатися зеленим чаєм або соком) у співвідношенні 1:2, посоліть і накрийте кришкою або тарілкою. Залишіть мінімум на 4 години, а краще на ніч

Якщо за час замочування рідина не повністю вбереться у крупу, її потрібно відкинути на сито. При замочуванні зерна гречки залишаються цілими, але м'якими.

Як приготувати гречку в бульйоні?

Гречка вийде смачнішою та насиченою, якщо відварити її в овочевому, грибному чи м'ясному бульйоні. Варити потрібно, так само як і у воді, дотримуючись пропорцій та часу.

Що додати до гречки, щоб вона стала смачнішою?
Клопотенко радить додавати спеції. Ідеальна трійця для цього — кардамон, паличка кориці та зірочка бадьяну, звичайно ви можете експериментувати, але не забувайте про солі та вершкове масло — це обов'язкові компоненти будь-якого способу.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
13-01-2024, 00:30
Коментарів 0 Переглядів 18 487

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Можна побачити роботи Тараса Полатайка, Станіслава Туріни, Віолетти Олійник та інших


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.