Чому не можна яйця зберігати у холодильнику?

новини / Новини Чернівців
2 646
0

Майже кожна господиня зберігає яйця у холодильнику. Це має гарантувати їм довший термін придатності. Проте є ряд причин, через які варто відмовитися від звичного способу зберігання цього продукту. Або хоча б використовувати не у всіх випадках.

Про те, чому краще не залишати яйця у холодильнику, розповіли на ресурсі Cookist.



Чи обов'язково зберігати яйця в холодильнику
Майже всі компанії-виробники холодильників пропонують окремий лоток для яєць з усіма своїми блоками. Вважається, що охолодження яєць захищає їх від псування та знижує ризик харчового отруєння, спричиненого сальмонельозом, оскільки охолодження контролює розмноження цієї шкідливої бактерії.

Однак ось кілька аргументів за те, аби не залишати яйця у холодильнику.

Яйця, які зберігаються при кімнатній температурі, не псуються швидко. Не дарма їх у магазинах просто продають на прилавку, а не з холодильника.

Багато рецептів випічки рекомендують використовувати яйця, які зберігаються при кімнатній температурі, оскільки вони краще збиваються, ніж ті, що зберігаються в холодильнику.

Яйця, які тривалий час перебувають при низькій температурі, схильні до конденсації, коли їх виймають із холодильника і переносять у приміщення із кімнатною температурою. Це сприяє росту бактерій на яєчній шкаралупі.

Яєчна шкаралупа дуже тендітна річ, тому у холодильнику під впливом різких температурних перепадів, вона стає надмірно крихкою. У результаті вона може моментально тріснути, якщо холодне яйце опустити в воду, навіть не гарячу.

Те саме станеться, якщо зробити навпаки - тепле яйце різко охолодити, наприклад, поставити у холодильник. Пошкодження на яйці будуть помітні неозброєним поглядом.

При тривалому зберіганні яєць за низьких температур, на шкаралупі можуть з'явитися тріщини, там почнуть утворюватися і накопичуватися бактерії. Є ризик, при розбиванні яйця бактерії потраплять спочатку в яйце, а потім і в наш організм.

Однак, якщо ви підозрюєте, що яйця можуть бути заражені сальмонельозом, то їх обов'язково зберігати у холодильнику. Бо при кімнатній температурі вони можуть заразити інші яйця, тоді як охолодження вб’є шкідливі бактерії.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Відкриття ТРЦ «Bukovyna Mall» та скандал у Чернівецькій ОВА: головне за добу
75 105
«Тут культура кави вища»: у Чернівцях подружжя з Курахового відновило власний бізнес
42 146
У Чернівцях маршрут №13 стане комунальним: розрахунок за проїзд лише безготівковий
31 369
Віддали життя у боях за Україну: у громадах Буковини попрощаються із загиблими воїнами
25 753
«Доводилося виходити вночі»: як бізнес у Чернівцях працював під час тривалих знеструмлень
24 649
«Там життя може обірватися будь-якої миті»: прикордонник із Буковини з перших днів на війні — відео
16 179
Сусіди відчули запах диму: у багатоповерхівці в Чернівцях сталася пожежа
10 309
На обстеження даватимуть дві тисячі: що потрібно знати про програму "Скринінг 40+"
8 275
Пункти пропуску «Кельменці - Ларга» та «Вашківці - Гріменкуець» оформлюватимуть автобуси
7 705
Вранці туман: якою буде погода на Буковині завтра
7 250