Кілька в томаті вдома: після такого рецепту ви більше не купите її в магазині

новини / Новини Чернівців / Смачні рецепти
3 402
0


Кілька в томаті – смачнюча закуска під картопельку, яку важко не любити. Однак на неї і ціна кусається, і однією баночку родину не нагодуєш, та й часто, відкриваючи консерви, ми бачимо розчарування у вигляді каші в якомусь червоному соусі.

Як приготувати ідеальні консерви вдома - читайте далі.



Складники:

салака (кілька) свіжоморожена – 1 кг
морква (велика) – 1 шт.
цибулина (велика) – 1 шт.
томатна паста – 2 ст. л + вода – 0,5 л (або томатний сік – 0,5 л)
борошно пшеничне – 1 ст. л. (з гіркою)
цукор – 1,5 ст. л.
сіль – 2 ч. л.
олія рослинна – 2-3 ст. л.
оцет (9%) – 2-3 ст. л. (для тривалого зберігання)
перець чорний (мелений) – щіпка
коріандр – щіпка
приправа для риби – щіпка
лавровий лист – 2 шт.

Покрокове приготування

Дрібно поріжте цибулі і натріть моркву. Рибу почистіть від голів, нутрощів, вимийте і просушіть.

Добре розігрійте сковороду, влийте олію. Пропасируйте овочі і залиште охолонути.

Змішайте томатну пасту і борошно, додайте трохи води чи замість пасти і води візьміть томатний сік. Перемішайте соус до однорідності. Додайте чорний перець, коріандр, цукор, сіль, приправу для риби.

В сковороду з овочами додайте рибу і залийте все соусом. Добре все перемішайте, втопивши в соусі рибу. Додайте лавровий лист.

Накрийте кришкою чи фольгою і відправте рибу в розігріту до 200 градусів духовку на 1,5 години. Дайте трохи охолонути і перевіряйте рибку на готовність.

Вона має бути м'якою, соковитою і при цьому тримати форму.

Перекладіть рибу в скляну банку, залийте зверху соусом. Якщо ви хочете зберігати консерву довго, додайте в кінці оцет.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

18:19
"Тату, ти з нами?": захисник із Чернівців пішов на війну із синами і тестем - відео
17:52
Не пробачимо ворогу: на Буковині попрощалися із Героєм Сергієм Шкоропадом
17:43
Шкірку від авокадо не треба викидати: в чому її суперкористь
17:22
Трьох захисників з Буковини посмертно нагородили державними відзнаками
17:05
Тішать око: на Буковині розквітли перші весняні квіти - фото
16:44
Гастроентерологи назвали 5 найгірших продуктів для травлення
16:27
Життя в Словаччині: поради щодо культурної адаптації для українських студентів*
реклама
16:22
Знову сумна звістка: на війні загинув буковинець Володимир Валуєв
16:02
На Буковині затримано банду, яка виготовляла фальшиві документи з голограмами
15:42
У Чернівцях попрощаються із загиблим Героєм Сергієм Бірюковим
15:22
Секрет густого волосся: додайте до раціону цей сухофрукт!
14:57
Посадять десятки магнолій та сотні лаванд: у Чернівцях на озеленення витратять понад два мільйони гривень
14:42
Коли можна їсти цибулю, яка проросла, і коли — ні, розповіли експерти
14:21
На Буковині вп’яте не відбувся аукціон з продажу комбінату хлібопродуктів у Неполоківцях
13:58
У Кремлі підтвердили переговори Путіна і Віткоффа: заявили про "обережний оптимізм"
13:37
На Буковині колишній податківець допомагав продавати фальсифікований алкоголь та цигарки
13:20
В Україні різко погіршиться погода: де випаде сніг
12:59
Курс валют у Чернівцях 14 березня
12:41
Справжній козак: у Чернівцях народився хлопчик, вагою 5 кілограмів
12:19
Секретарка міськради Чернівців заробила за рік майже мільйон гривень
11:59
В МЗС відреагували на заяви Путіна про мир
11:40
"Це фільтр організму". Дієтолог назвала 4 речі, які зроблять нирки здоровішими
11:20
У Чернівцях аферисти видурили у жінки 32 тисячі
11:00
На Буковині вщент згорів автомобіль
10:40
Реєстрація на НМТ 2025: скільки триватиме та що змінилося у новому році
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм