10 лайфхаків, які стануть вам у пригоді на кухні: секрети кулінарного експерта

новини
1 598
0

Для когось кулінарія - це суцільне задоволення, а іншим так важко навчитись швидко і смачно готувати. Бренд-шеф МХП, ресторатор та кулінарний експерт Алекс Юсупов розповів, як грамотно облаштувати свій простір на кухні та уникнути невдач при приготуванні страв.

Хоч зараз у нас на кухні є безліч приладів, а більшість продуктів легко купити у звичайному супермаркеті, кулінарія все ще є нелегкою справою, пише 24 канал.



Ці 10 маленьких секретів допоможуть вам зробити своє життя комфортнішим, а приготування страв – трохи простішим, ніж вам здається.

Усе плануйте завчасно

Для початку – складіть меню на тиждень. Тоді розберіть його на окремі продукти, подивіться, чого у вас немає, та складіть список покупок в магазин. Це зменшує ймовірність спонтанних покупок, хаосу в холодильнику та зіпсованих продуктів, про які ви згадуєте лише за кілька тижнів.

Переконайтесь, що нічого не бракує

Здається, очевидна порада, проте багато людей лише в процесі приготування згадують, що їм потрібна сковорідка, яка стоїть брудна у раковині, чи спеції, які вчора закінчилась. Тому намагайтесь перед приготуванням дістати всі необхідні продукти та приладдя, а не бігти в магазин, поки кипить вода на плиті.

Використовуйте цукор

Ця солодка приправа чудово пасує не лише до десертів чи в чай. Щоб збалансувати смак, Алекс Юсупов радить додавати цукор в борщі, рагу чи пюре з горошку. Спробуйте!

Їжте сезонні страви

Не шукайте взимку полуниці, а влітку відкладіть вінегрет. Сезонні продукти – це смачніше, дешевше і корисніше. До того ж у різні пори року ви зможете тішити родину різними стравами.

Сковорода має бути гарячою

Якщо ви хочете саме підсмажити продукт і отримати хрустку скоринку, а не зварити його, нагрівайте сковороду як можна сильніше. При цьому посуд краще обрати більший за розміром, не менший. Про всяк випадок, раптом вам захочеться чогось досипати.

Не поспішайте

Приготувавши фарш, не пошкодуйте часу і підсмажте маленький шматочок. Скуштували? Достатньо солі, перцю і приправ? Тепер можна й далі робити з нього котлети, пельмені чи інші страви. Так ви не зіпсуєте відразу цілу партію через те, що фарш недосолений.

Слідкуйте за ножами

Нагострені ножі – вже половина справи. Експерт радить завжди вдома мати мусат – довгуватий інструмент, яким можна легко точити ножі щоразу, коли збираєтесь щось різати. Збережете собі нерви і отримаєте красиво нарізані, а не пошматовані продукти.

Завжди тримайте лід

Кулінар зізнається, що в його холодильнику завжди є заморожений кубиками яловичий або курячий бульйон. Їх можна додавати й у фарш, щоб зробити його соковитішим, не додаючи води.

Прибирайте поступово

Зручніше мити миску відразу після того, як ви вибрали з неї тісто, аніж наприкінці приготування перемивати цілу гору брудного посуду. Цей простий лайфхак позбавить вас безладу на кухні. І не забудьте про фартух, щоб не намагатись потім відіпрати жирні плями від улюблених штанів.

Вигадуйте своє

Кулінарія – це також творчість. Рецепти – рецептами, проте не варто боятись додати зайвий інгредієнт до страви. Спробуйте замінити чимось новим лише один продукт у давно відомому рецепті або змішайте інші спеції замість звичного перцю і, можливо, ви отримаєте секретну страву, якою захоплюватимуться усі ваші друзі.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Відкриття ТРЦ «Bukovyna Mall» та скандал у Чернівецькій ОВА: головне за добу
75 443
«Тут культура кави вища»: у Чернівцях подружжя з Курахового відновило власний бізнес
42 259
Віддали життя у боях за Україну: у громадах Буковини попрощаються із загиблими воїнами
25 800
«Доводилося виходити вночі»: як бізнес у Чернівцях працював під час тривалих знеструмлень
24 673
«Там життя може обірватися будь-якої миті»: прикордонник із Буковини з перших днів на війні — відео
16 208
Сусіди відчули запах диму: у багатоповерхівці в Чернівцях сталася пожежа
10 330
На обстеження даватимуть дві тисячі: що потрібно знати про програму "Скринінг 40+"
8 337
Пункти пропуску «Кельменці - Ларга» та «Вашківці - Гріменкуець» оформлюватимуть автобуси
7 754
Вранці туман: якою буде погода на Буковині завтра
7 292
Багато енергії віддавав студентам: через важку хворобу помер викладач ЧНУ
7 194