Замість гречки чи картоплі. Що приготувати з булгуру: п'ять найкращих рецептів

Їжа / Смачні рецепти
463
0
Булгур

Якщо ви прагнете урізноманітнити раціон корисними цільнозерновими продуктами і при цьому дбаєте про здоров’я серця, зверніть увагу на булгур. Ця крупа, широко розповсюджена у кухнях Близького Сходу та Середземномор’я, виготовляється з твердої пшениці, яку попередньо пропарюють, сушать і подрібнюють. Попри таку обробку, булгур зберігає всі частини зерна і вважається повноцінним цільнозерновим продуктом, пише NV.



Усього одна чашка вареного булгуру дає близько 116 калорій, 26 г вуглеводів і 6 г клітковини. Це робить його поживним, низькокалорійним і багато насиченим джерелом рослинних волокон. Крім того, в булгурі містяться 4 г білка і такі важливі мікроелементи, як залізо, фосфор і магній. Він не містить жирів і вирізняється низьким вмістом натрію (лише 307 мг), що робить його придатним для людей, які стежать за здоров’ям серця і травної системи.

Що приготувати з булгуру

Булгур — не тільки корисний, а й універсальний: підходить як для солодких, так і солоних страв. Його можна використовувати як основу для "зернових боулів", салатів, гарнірів, замінюючи рис або кіноа. Він також гарний у десертах — наприклад, пудингах з горіхами і фруктами. Одна з класичних страв з булгуром — табуле, в якому поєднуються зелень, лимон, цибуля і оливкова олія. Ідеальне поєднання для тих, хто стежить за рівнем холестерину і цінує смак.

Булгур — не тільки корисний, а й універсальний: підходить як для солодких, так і солоних страв. Його можна використовувати як основу для "зернових боулів", салатів, гарнірів, замінюючи рис або кіноа. Він також гарний у десертах — наприклад, пудингах з горіхами і фруктами. Перші страви з нього виходять також відмінними. Булгур робить страву смачною та додає першим стравам насиченості.

Пропонуємо приготувати класичний гарнір із булгуру, який підійде до риби, м’яса, салату, свіжих, маринованих чи квашених овочів. Готуйте та насолоджуйтесь смаком, простотою і користю крупи. Якщо ви прагнете урізноманітнити раціон корисними цільнозерновими продуктами і при цьому дбаєте про здоров’я серця, зверніть увагу на булгур.

Ця страва досить проста у приготуванні, але вам доведеться деякий час простежити за готуванням сочевиці та томатного масла. Проте такі роли можна взяти з собою на роботу чи запропонувати дітям у школу. У них немає м’яса, вони в міру пряні, поживні, до того ж ви можете доповнювати рецепт. Крім листя салату, можна покласти до лаваша болгарський перець чи огірок.

Соковиті перці, наповнені ароматною начинкою з фаршу, булгуру та обсмажених овочів, що покриті сирною шапкою, стають особливо ніжними та смачними. Фаршировані перці ідеально підходять як для обіду, так і для вечері, чудово поєднується з гарнірами або подається як самостійне гаряче у свято.

Табуле — це традиційний арабський салат із булгуру, який зазвичай подають як гарнір до м’ясних страв або хумусу. Цей рецепт підкорює серця своєю простотою та свіжістю. Подаруйте собі справжню насолоду, приготувавши цю страву на власній кухні!

Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10

Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.