Не готуйте деруни без цього інгредієнту: будуть сірі та м’які

Їжа / Смачні рецепти
598
0
Деруни

Деруни – класика української кухні, яку люблять у кожній родині. Хрусткі, ароматні, з рум’яною скоринкою – саме такими ми звикли бачити ці картопляні оладки. Але часто буває, що під час смаження вони темніють, стають м’якими і втрачають апетитний вигляд. Щоб цього не сталося, достатньо додати у тісто один простий інгредієнт, який точно є на кожній кухні.

Редакція FoodOboz поділилася головним секретом, щоб деруни вийшли ідеальними.



Проблема потемніння картоплі під час приготування виникає через природне окислення крохмалю на повітрі. Щоб маса залишалася світлою, у неї потрібно додати трохи лимонного соку або щіпку лимонної кислоти одразу після натирання картоплі.

Цей інгредієнт нейтралізує процес окислення, завдяки чому деруни зберігають гарний колір навіть після обсмаження. До того ж легка кислинка підкреслює смак картоплі, роблячи його більш насиченим і збалансованим.

Окрім лимонного соку, є кілька інших перевірених добавок, які покращують структуру і смак дерунів:

- Цибуля. Терта цибуля додає страві соковитості та запобігає потемнінню картопляної маси.
- Крохмаль. Якщо картопля надто водяниста, додайте ложку картопляного або кукурудзяного крохмалю – деруни вийдуть хрусткими і триматимуть форму.
- Сметана або кефір. Кілька ложок зроблять масу ніжною, а готову страву м’якою всередині і ароматною зовні.
- Соліть масу безпосередньо перед смаженням, щоб вона не виділяла зайвої рідини.

Як смажити деруни правильно

1. Викладайте деруни тільки на добре розігріту сковорідку – тоді вони не прилипнуть і швидко схопляться.

2. Не перевертайте їх занадто рано – дочекайтеся, поки знизу утвориться щільна скоринка.

3. Готові деруни викладайте на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Простий рецепт ідеальних дерунів:

5-6 картоплин
1 цибулина
1 яйце
щіпка лимонної кислоти або 1 ч.л. лимонного соку
1 ст.л. борошна або крохмалю
сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

1. Натріть картоплю та цибулю.

2. Додайте решту інгредієнтів.

3. Перемішайте і відразу смажте.

4. Уже через кілька хвилин на тарілці будуть рум’яні, ароматні деруни з приємним золотавим кольором.

Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
По дев'ять годин без світла: графіки відключень на Буковині на 9 листопада
9 010
У "Чернівціобленерго" оприлюднили графік відключень світла на 10 листопада
8 489
Герої Буковини: на війні загинув захисник Олексій Зайцев
7 539
Гірка втрата: на війні загинув захисник із Буковини Олександр Лисенко
5 639
«Якісно, зручно і в рази дешевше»: у Чернівцях на Калинці все більше речей українського виробництва
4 658
Затори на вулиці Руській: мер розповів, що планують зробити у мікрорайоні
3 883
Чернівчан закликають провести в останню земну дорогу полеглого воїна Олександра Лисенка
3 835
На Буковині вже втретє оновили графік знеструмлень: яка ситуація зі світлом сьогодні
3 656
Світла не буде майже пів доби: оновили графік відключень на Буковині на сьогодні, 9 листопада
3 459
Скільки будемо без світла: оновили графік відключень на Буковині на сьогодні
3 287

Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.