Який сир найкорисніший для кісток: поради дієтологів

Здоров'я / Їжа
398
0
Сир –це не лише смачний продукт, а й справжнє джерело користі для організму. Він багатий на білок, кальцій та інші важливі мінерали, необхідні для здоров’я кісток і м’язів.

Деякі види сиру навіть підтримують роботу кишківника завдяки корисним бактеріям.

Видання eatthis.com розповідає який сир вважається найкращим для міцності кісток і як легко включити його у щоденний раціон.



"Сир – відмінне джерело білка. В одній порції близько 28 грамів міститься від 6 до 10 грамів білка, залежно від сорту. Цей продукт ідеально підходить для перекусу, коли хочеться залишатися ситим між основними прийомами їжі. Його легко поєднувати з крекерами, виноградом, скибочками яблука чи помідорами", – пояснює дієтолог-нутриціолог Роксана Ехсані.

Сир корисний не лише для насичення та смаку, а й для здоров’я кишківника.

"Деякі види сиру містять корисні бактерії, які діють як пробіотики, підтримуючи роботу кишечника, імунітет та загальний стан організму", – додає Ехсані.

Проте одна з найважливіших переваг сиру полягає в його здатності забезпечувати організм кальцієм – ключовим мінералом для здоров’я кісток.

"Більшість кальцію в нашому тілі зберігається саме в кістках. Його недостатній рівень може призвести до ослаблення кісткової тканини та підвищити ризик переломів і захворювань кісток. Кальцій також важливий для нормальної роботи зубів, серця, нервової системи та м’язів", – пояснює дієтолог.

Серед усіх сирів є один, який особливо корисний для кісток.

"Пармезан не лише містить одну з найвищих кількостей кальцію на порцію серед сирів, а й забезпечує організм фосфором – ще одним важливим мінералом для кісток. У 28 грамах пармезану (2 столові ложки) міститься 34% добової норми кальцію та 30% добової норми фосфору. Для дорослої людини щодня потрібно близько 1000 міліграмів кальцію", – розповідає Ехсані.

Дослідження, опубліковане в журналі Nutrition Journal, показало, що дорослі, які отримували достатньо кальцію та фосфору, мали більш міцну кісткову масу.

Ще одна перевага пармезану – низький вміст лактози завдяки тривалому дозріванню, що робить його доступним навіть для людей з непереносимістю лактози.

Для того щоб отримати користь, не потрібно багато пармезану. "Досить 2 столових ложок на день, щоб забезпечити організм нормами кальцію та фосфору. Його можна додавати до соусів для пасти, посипати на піцу чи страву з макаронів", – радить Ехсані.

Для ще більшого різноманіття Ехсані пропонує насолоджуватися пармезаном на сирній тарілці разом із фруктами та овочами, на тості з авокадо, у салаті або з крупами – це простий спосіб підтримати здоров’я кісток щодня.

Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10

Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.