Рецепт довголіття: суп, який найстаріша у світі сім'я їла щодня

Здоров'я / Їжа
14 435
0
Рецепт довголіття: суп, який найстаріша у світі сім'я їла щодня


Найстаріша у світі сім'я - дев'ять братів і сестер Меліс із віддаленого сардинського села, чий сукупний вік перевищив 800 років, - щодня їла один і той самий ситний суп. Тепер цей рецепт став відомим як один із ключів до довголіття.

Як приготувати першу страву розповідає РБК-Україна з посиланням на Daily Express.



Цей густий та корисний суп, рецепт якого поширили експерти з "Блакитних зон" (регіонів з найвищою концентрацією довгожителів), готується з доступних сезонних овочів, але його незмінною основою є бобові та особлива сардинська паста.

Інгредієнти:

½ склянки сушених очищених бобів

½ склянки сушеної квасолі (в оригіналі сорт "кренберрі", але підійде будь-яка ряба)

⅓ склянки сушеного нуту

7 ст. л. оливкової олії

1 цибулина, нарізана

2 морквини, нарізані

2 стебла селери, нарізані

2 ч. л. подрібненого часнику

1 банка консервованих томатів у власному соку (400 г)

3 картоплини, нарізані кубиками

1 ½ склянки нарізаного фенхелю

¼ склянки нарізаної петрушки

Декілька гілочок свіжого базиліку

⅔ склянки фрегули (сардинська паста; можна замінити на птітім, орзо або іншу дрібну пасту)

½ ч. л. солі та чорного перцю (до смаку)

¼ склянки тертого сиру Пекоріно Романо (або пармезану)


Спосіб приготування:

Замочіть боби, квасолю та нут у великій мисці з водою щонайменше на 8 годин (найкраще на ніч). Після цього злийте воду і промийте їх.

У великій каструлі розігрійте 3 ст. л. оливкової олії. Додайте цибулю, моркву та селеру і готуйте, часто помішуючи, близько 5 хвилин.

Додайте часник і готуйте ще хвилину, потім додайте консервовані томати, картоплю, фенхель, петрушку, базилік та замочені бобові.

Залийте водою так, щоб вона покривала всі інгредієнти приблизно на 2-3 см. Доведіть до сильного кипіння, потім зменште вогонь до мінімуму і варіть без кришки, доки бобові не стануть м'якими. Це займе від 1 до 1,5 години.

За потреби додавайте ще води. Коли бобові будуть готові, всипте пасту, додайте сіль та перець.

Продовжуйте варити без кришки, доки паста не приготується (близько 10 хвилин).

Перед подачею в кожну тарілку налийте по 1 ст. л. оливкової олії, розлийте суп і посипте тертим сиром.

До цього супу також можна додавати інші сезонні овочі: капусту, цвітну капусту, броколі або навіть кабачки.

Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.