Кардіологи назвали найкорисніший продукт для людей після 60 років

Здоров'я / Їжа
1 928
1
Кардіологи назвали найкорисніший продукт для людей після 60 років


Серцево-судинні захворювання дуже поширені і є основною причиною смерті як чоловіків, так і жінок. Водночас, як зазначають кардіологи, деякі чинники, наприклад, харчування, можуть допомогти значно знизити ризик розвитку цих захворювань.

Зокрема, як розповів виданню Parade доктор медичних наук Чен-Хань, вибір правильного білка є найважливішим елементом харчування для підтримки здоров'я серця.



З огляду на це, кардіологи рекомендують регулярно вживати один продукт із високим вмістом білка для підтримання здоров'я серця, особливо якщо вам понад 60 років. І цей продукт - лосось.

"Лосось - це високоякісний білок і чудовий вибір для здоров'я серця", - каже доктор Чен. "Це одне з найкращих натуральних джерел омега-3 жирних кислот".

Омега-3 жирні кислоти можуть сприяти підвищенню рівня ЛПВЩ ("хорошого") холестерину в організмі і зниженню рівня ЛПНЩ ("поганого") холестерину, зазначає доктор Чен. Високий рівень холестерину ЛПНЩ пов'язаний з утворенням бляшок в артеріях, що збільшує ризик серцевого нападу та інсульту.

За словами доктора медичних наук Супріті Бехурії, жирні кислоти омега-3 в лососі також можуть сприяти зменшенню запалення в організмі. Хронічне запалення пов'язане з цілою низкою серйозних захворювань, включно з діабетом 2 типу і раком.

Доктор Чен стверджує, що жирні кислоти омега-3 також підтримують здоров'я кровоносних судин, що пов'язано зі зниженням ризику серцевого нападу, інсульту і захворювань периферичних артерій.

"Білок підтримує здоров'я серця, допомагаючи зберігати м'язову масу", - каже доктор Чен. "Оскільки серце саме по собі є м'язом, підтримка загальної м'язової сили може позитивно впливати на його функцію".

Крім того, він може допомогти підтримувати здорову вагу, каже доктор Чен, додаючи: "Усе це сприяє здоров'ю серцево-судинної системи в літньому віці".

Доктор Чен пропонує прагнути до двох порцій риби, багатої на омега-3, на тиждень. Якщо ви не хочете їсти лосося занадто часто, він рекомендує чергувати його з такими видами риби, як скумбрія і тріска.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

1 коментарій

Dyr 18 серпня 2025 22:37
На правах реклами.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.