Покращує сон та знижує тиск: яка сезонна ягода має стати звичною у літньому раціоні

Здоров'я / Їжа
494
0
Покращує сон та знижує тиск: яка сезонна ягода має стати звичною у літньому раціоні


Влітку до свого раціону варто додати вишню. Ця ягода не лише має приємний кисло-солодкий смак, а й надзвичайно корисна.

Вона не лише освіжає у спеку й смакує у випічці, а й позитивно впливає на серце, суглоби, сон і навіть настрій.



Завдяки високому вмісту антиоксидантів, вітамінів та мікроелементів вишня заслуговує на особливу увагу. Це справжній природний помічник у зміцненні організму.

Чим корисна вишня

Покращує сон. Дослідження показали, що вживання вишні допомагає подолати безсоння та інші порушення сну. Все завдяки природному мелатоніну - гормону, який регулює біологічні ритми. Особливо багато його міститься в сортах Монморансі та Балатон. Уже через кілька днів після щоденного вживання жмені вишні можна відчути полегшення.

Знижує артеріальний тиск. Антиоксиданти у складі вишні позитивно впливають на стан судин і серцево-судинної системи. Вживання ягід або соку допомагає знижувати тиск, що особливо актуально для людей з гіпертонією.

Покращує травлення. Сік вишні здатен полегшувати симптоми при запальних захворюваннях кишечника, зокрема при виразковому коліті. За словами дослідників, ягода має м'яку протизапальну дію та сприяє роботі травного тракту.

Зменшує м'язовий біль. Після важкого фізичного навантаження - на городі чи в спортзалі - вишня допомагає зняти біль у м'язах. Природні протизапальні властивості сприяють швидшому відновленню організму.

Підтримує роботу мозку. Вчені також встановили, що вишня позитивно впливає на концентрацію уваги та когнітивні функції. Вона допомагає краще зосередитися, захищає мозок від перевантаження і стимулює розумову активність.

Вишня не лише смачна ягода літа, а й неймовірно поживна. Її цінять за те, що вона багата вітаміном С та антиоксидантами.

Деякі експерти вважають, що чим темніший колір фрукта, тим вище рівень антиоксидантів. Вишні потрапляють до цієї категорії. Вони отримують свій темно-червоний колір через високий рівень антоціанів, які вони містять. Антоціани є антиоксидантами, які мають багато переваг для здоров'я, в тому числі пов'язані зі зниженням ризику серцевих захворювань.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
На Буковині перевіряють перевізників: оштрафували водія автобуса «Чернівці — Ужгород»
20 636
На Буковині жінка мчала з хворою дитиною: поліція супроводила авто до лікарні
18 675
Подаровані Чернівцям автобуси із Чехії використають під час ремонту Головної
17 108
Град, грози, шквали. Завтра на Буковині різко погіршиться погода
12 110
До Чернівців прибули міністри закордонних справ України, Румунії та Молдови
11 532
Нові мости та пункти пропуску: що обговорювали у Чернівцях міністри закордонних справ України, Румунії та Молдови
10 825
Не ремонтували майже 70 років: на Буковині відновили міст на трасі Чернівці – Хотин
8 614
На Буковину прибув потяг із переселенцями із Донбасу - фото
6 567
Рівень алкоголю перевищував норму у 13 разів: у Чернівцях п'яний водій вчинив ДТП
6 321
Куди поділися квитки на потяги до Чернівців: в УЗ дали пояснення
6 165


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.