
Найбільш недооціненою рибою, яку обов'язково потрібно включати в раціон, є форель.
Дієтологиня Лорен Манакер пояснила, чому ця риба заслуговує на місце на вашій тарілці.
За словами фахівчині, це жирна риба, багата на омега-3 жирні кислоти, що можуть допомогти в усьому: від зменшення запалення до зміцнення здоров'я серця. А ще вона містить білок, який є важливою поживною речовиною для метаболізму, вироблення гормонів, а також побудови та відновлення тканин організму.
Манакер додала, що форель - це джерело вітаміну D - речовини, яка має вирішальне значення для здоров'я кісток та імунітету. Вона також вказує на вміст у ній селену, який важливий для здоров'я щитоподібної залози.
Дієтологиня попередила, що є кілька речей, на які варто зважати під час вибору форелі. По-перше, копчені та в'ялені версії містять багато натрію. А при купівлі свіжої форелі потрібно дивитися на її виробника.
Форель тонша риба, вона готується швидше і рівномірніше, ніж лосось. Це робить її чудовою стравою, яку можна швидко приготувати на плиті або грилі. У неї також м'який смак, що робить її хорошим варіантом для людей, які хочуть їсти більше риби, але яких відштовхують "рибні" запахи і смаки.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram