Кульбабовий мед до десертів: проста альтернатива класиці

Їжа / Смачні рецепти
989
0
Кульбабовий мед до десертів: проста альтернатива класиці

Кульбаба — не просто бур’ян, а справжній природний скарб. З її квітів можна приготувати ароматний мед, який не лише смачний, а й може мати корисні властивості. Розповідаємо, як правильно збирати сировину та що кажуть науковці про користь цієї рослини.

Про це пише NV.



Багато хто вважає кульбабу звичайним бур’яном, але насправді це дуже корисна рослина з унікальними властивостями. Пропонуємо приготувати мед із кульбаби — ароматний і корисний продукт, який точно всім сподобається. Перед приготуванням квіти зазвичай злегка промивають, хоча деякі вважають, що цього можна не робити. Збирати цвіт слід у сонячну погоду, коли квіти повністю розкриті, і лише в екологічно чистих місцях.

Натуропати та прихильники альтернативної медицини активно просувають кульбабу як натуральний засіб, що може діяти як сечогінне, підтримувати імунітет і допомагати організму боротися з інфекціями. Існують припущення, що ця рослина може бути корисною при артриті, захворюваннях печінки, діабеті, ожирінні та навіть онкологічних захворюваннях. Втім, наукових доказів ефективності кульбаби при цих станах поки недостатньо. Загалом, користь кульбаби для здоров’я залишається предметом досліджень, а дані про її лікувальні властивості поки обмежені. Проте з цієї рослини можна готувати смачний мед, вино чи навіть додавати у салати.

Інгредiєнти:

Кульбаба, квітb - 400 шт.
Цукор - 1.20 кг
Лимон, сік - ½ шт.
Лимон, цедра - ½ шт.
Вода - 600 мл

Приготування

Крок 1

Залийте квіти холодною води і поставте на плиту, щоб закипіли. Через дві-три хвилини після закипання, вимкніть вогонь і накрийте їх кришкою. Залиште там стояти на чотири години, потім процідіть через сито. Їх можна також відтиснути руками чи через марлю.

Крок 2

Далі всипте 1 кг 200 г цукру і перемішуйте. Поставте варитись, кришкою накривати не потрібно. Після закипання проваріть 40 хвилин на невеликому вогні. Також час від часу перемішуйте і забирайте зверху піну.

Крок 3

Потім перелийте у стерилізовані банки і залиште при кімнатній температурі. Вже на наступний день отримаєте дуже смачний ароматний та корисний мед. Смачного!

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують