Чому не можна їсти вчорашній рис: лікарі попередили про небезпеку

Здоров'я / Їжа
5 766
0
Чому не можна їсти вчорашній рис: лікарі попередили про небезпеку


Разом із приготуванням основних страв, таких як м'ясо чи риба, заведено варити ті чи інші каші, готувати картоплю, тобто, подавати гарнір. Один із популярних варіантів - варений білий або коричневий рис. Виявилося, що навіть із ним потрібно бути обережним.

Експерти з безпеки та гігієни харчових продуктів з High Speed Training склали список найнебезпечніших продуктів, залишки яких часто з'являються в холодильниках людей.



У серії роликів у своєму Tik Tok експерти пояснили, які продукти можна залишати "на потім", а які краще з'їсти відразу. Також вони поділилися порадами, як саме зберігати те, що ви збираєтеся з'їсти пізніше.

До списку небезпечних продуктів потрапив звичайний варений рис. У ролику йдеться, що якщо залишити його при кімнатній температурі або не охолодити її належним чином, спори, що утворилися під час варіння рису, можуть розмножуватися і виробляти токсини.

Фахівці з High Speed Training кажуть, що якщо залишити рис при кімнатній температурі на надто довгий час, це може призвести до розвитку харчового отруєння, оскільки бактерії, такі як Bacillus cereus, можуть розмножуватися і виробляти токсини.

Небезпеку Bacillus cereus пояснили експерти з Right as Rain при Медичному університеті Вашингтона:
"На відміну від сальмонели та кишкової палички, які є харчовими бактеріями, приготування або розігрівання їжі не захистить вас від зараження Bacillus cereus, оскільки токсини стійкі до нагрівання".

Це означає, що навіть якщо ви ретельно розігрієте гарнір вдруге, токсини залишаться в їжі.

У High Speed Training рекомендують єдиний метод боротьби зі спорами - швидке охолодження гарніру або його залишків. Це означає, що щойно ви з'їли все, що хотіли, а рис охолов до кімнатної температури, потрібно перекласти його в герметичний контейнер і прибрати в холодильник. Вжити гарнір доведеться протягом 24 годин. У разі, коли ви розумієте, що за добу не з'їсте залишки приготовленої їжі, приберіть її в морозилку, тоді термін зберігання збільшиться до двох-трьох днів. Експерти впевнені, що справа не в тому, скільки можна зберігати готовий рис у холодильнику, а в тому, де він перебував до того, як його було охолоджено.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Сумна звістка з фронту: загинув воїн із Буковини Микола Козуб
5 076
У Львові побили чернівчанку: вона заступилася за жінку, яку при дітях лупцював чоловік - відео
4 220
Пожежа у багатоповерхівці Чернівців: ДСНС врятували трьох діток - відео
3 121
"Це вже перебір": Клічук - про кримінальні справи проти посадовців міськради Чернівців
2 933
«Раніше було по 20 людей, а тепер двоє»: у Чернівцях бракує волонтерів для плетіння маскувальних сіток
2 787
У Чернівцях "замінували" будівлю ОВА, університет і торгові центри
2 691
Смерть буковинки Вікторії Тоненчук: підозрюваному продовжили запобіжний захід
2 487
У Києві учнів не допустили до уроків, бо ті були в шортах: батьки обурені
2 455
Нічна атака РФ: над Буковиною літали дрони, також була загроза ракетного удару
2 306
Діти не йдуть до школи, мешканців просять не відчиняти вікна: наслідки атаки РФ на Прикарпатті
2 259


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.