
Українці дуже люблять рибу і все частіше замінюють нею м’ясо. З користю для здоров'я і без втрати смаку. Однак варто пам'ятати, що не всі способи приготування риби корисні.
Яку помилку з рибою роблять чимало людей, пояснює РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на Onet.
Що не можна робити з рибою при приготуванні?
Популярний дієтолог Ганна Столінська вказала, що смажити рибу не варто. Річ у тому, що смаження знижує вміст цінних омега-3 кислот до 85%. Експерт пропонує кращі альтернативи.
Варто знати, що при смаженні риби на грилі втрата цінних жирних кислот становить 40-50%. Це краще, ніж смажити, але все одно майже половина потенціалу витрачається даремно.
Експерт рекомендує замість цього запікати (втрати 10-15%) або, ще краще, готувати на пару. Тут зберігаються практично всі цінності.
Але це ще не кінець. Експерт пояснює, що найбільше омега-3 знаходиться під шкірою та на кістках, тому найкраще купувати цілу рибу.
Ганна Столінська радить використовувати для риби такі спеції, як куркума, орегано, розмарин і чебрець, оскільки вони мають протизапальні властивості та покращують засвоєння омега-3.
Посуд, в якому ми готуємо рибу, також має значення. Популярні тефлонові сковорідки - поганий вибір.
Так само як металеві каструлі без покриття, які можуть реагувати з омега-3 жирними кислотами. Що натомість? Дієтолог рекомендує сталеву або бамбукову пароварку, скляну або керамічну жароміцний посуд і керамічну або чавунну сковорідку.
Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням!!!
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram