
Дієтологи назвали продукти з високим вмістом заліза, які варто додати до свого раціону, пише realsimple.com.
"Деякі продукти рослинного походження (наприклад, фрукти та овочі) є чудовими джерелами заліза, що робить їх ідеальними для збільшення споживання заліза", - йдеться в публікації.
Залізо є важливим мінералом, воно необхідне організму для виживання.
Як зазначила сертифікована дієтологиня Крістен Лоренц, залізо бере участь у безлічі процесів в організмі, включно з імунною функцією, когнітивним розвитком, синтезом ДНК і виробленням енергії. Воно також є основним компонентом гемоглобіну, білка в еритроцитах, який відповідає за перенесення кисню по всьому тілу.
"Без достатньої кількості заліза організм не може виробляти достатньо здорових еритроцитів, що може призвести до слабкості та зниження імунітету", - попередила експертка.
12 продуктів із високим вмістом заліза
Серед найкращих продуктів із високим вмістом заліза дієтологи виділили такі:
Шпинат. З майже 6,5 міліграмами заліза на одну чашку шпинат є чудовим джерелом заліза.
Курага. У ній міститься майже 2 міліграми заліза на порцію в півчашки. Ба більше, курага містить клітковину і калій для травлення і здоров'я серця відповідно.
Фініки. Чотири фініки містять приблизно 1 міліграм заліза, а також клітковину, калій і мідь, зазначила дієтологиня-нутриціологиня Саманта Снашалл.
Швейцарський мангольд. Містить близько 4 міліграмів заліза на одну чашку приготованого продукту. Це також цінне джерело імуностимулювального вітаміну А, вітаміну К, що зміцнює кістки, і корисної для кишківника клітковини.
Сочевиця. Крім заліза, містить клітковину, вітаміни групи В і рослинний білок.
Лімська квасоля. Містить приблизно 4 міліграми заліза на одну приготовану чашку. Вони також забезпечують "клітковину і рослинний білок.
Спаржа. На кожну чашку вареної спаржі ви отримаєте близько 2 міліграмів заліза, згідно з даними Міністерства сільського господарства США. Цей овоч також багатий на фолієву кислоту, антиоксиданти, такі як глутатіон, який підтримує детоксикацію та імунну функцію.
Буряк. В одній чашці сирого буряка міститься близько 1 міліграма заліза, а також фолієва кислота, марганець і вітамін С.
Читайте також:
Інжир. Крім заліза, містить кальцій, магній і клітковину, які підтримують здоров'я кісток і травлення.
Родзинки. Є чудовим джерелом заліза, клітковини, калію, вуглеводів і кальцію.
Авокадо. Містить майже 1 міліграм заліза на плід, є багатим джерелом вітаміну С, який покращує засвоєння негемового заліза, а також корисних жирів і калію.
Полуниця. Як багате джерело вітаміну С, полуниця може допомогти підвищити засвоєння негемового заліза, що міститься в рослинних продуктах.
Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram