Домашній хліб: рецепт за п'ять хвилин без замішування

Їжа / Смачні рецепти
1 048
0

Домашній хліб за п'ять хвилин на день? З цим простим рецептом це абсолютно можливо.

Унікальність методу приготування хліба за п'ять хвилин на день полягає в тому, що замість того, щоб робити нову порцію тіста щоразу, коли ви хочете спекти, ви робите майстер-партію тіста, яка зберігається в холодильнику. Коли ви хочете спекти буханку хліба, все, що вам потрібно зробити, — це відщипнути шматочок тіста відповідного розміру, сформувати з нього буханку будь-якої форми, яка вам подобається, і спекти її в гарячій духовці. Про це пише NV.



Інгредієнти:

Тепла вода - 675 мл
Дріжджі сухі - 20 мл
Сіль морська - 20 мл
Борошно пшеничне - 910 г

Приготування

Крок 1 - Тісто

Відміряйте теплу воду в 4-літрову ємність. Розмішайте у воді дріжджі та сіль, переконавшись, що у воді не залишилося великих грудок сухих дріжджів. Всипте борошно.

Крок 2

Обережно перемішайте, поки борошно не розчиниться. Нещільно накрийте ємність кришкою, щоб виходили гази. Залиште тісто підніматися при кімнатній температурі. Як тільки тісто вирівняється і почне падати, воно готове до використання. Якщо тісто не використовується, зберігайте його в холодильнику до двох тижнів.

Крок 3 - Випікання

Посипте поверхню тіста в контейнері борошном. Підніміть тісто і відріжте приблизно 500 г (розміром з невелику диню) кухонними ножицями або зубчастим ножем. Сформуйте з тіста кулю, акуратно потягнувши краї тіста під кулю з усіх чотирьох боків.

Крок 4

Покладіть тісто на форму для піци або шматок пергаменту для випікання і залиште при кімнатній температурі приблизно на 40 хвилин. Приблизно за 20 хвилин до того, як ви будете готові випікати батон, поставте деко в духовку і розігрійте її до 200С.

Крок 5

Коли батон буде готовий до випікання, рясно притрусіть верх батона борошном і надріжте його зубчастим ножем. Покладіть батон на попередньо розігріту плиту для випікання. За допомогою розпилювача рясно збризніть батон і духовку водою. Якщо ви перекладали батон на пергамент для випікання, зніміть пергамент, як тільки батон почне підрум'янюватися.

Крок 6

Випікайте приблизно 30 хвилин, або поки скоринка не стане темно-коричневою і твердою на дотик, а буханець не буде порожнистим, якщо постукати по дну. Вийміть з духовки і дайте повністю охолонути перед тим, як нарізати.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

23:45
Гороскоп на 16 березня: Водоліям - несподівана поїздка, Рибам - довіряти своїм почуттям
23:15
У Будапешті понад 50 тисяч людей узяли участь у мітингу опозиції
22:58
Про цю причину безсоння ніхто не здогадується: симптоми дуже поширені
22:34
Лише одна проста помилка може погіршити сигнал Wi-Fi: варто перевірити роутер просто зараз
22:12
Макрон назвав 4 основні гарантії безпеки для України від Європи
22:00
Терези - дипломат, Козеріг - стратег: який ваш тип інтелекту за знаком Зодіаку
21:33
ССО розгромили російський "Утьос", що відстежував українські ракети та дрони
21:19
Трамп призначив Келлога спецпосланцем в Україні
20:58
Ця поширена звичка вдома різко збільшує ризик серцевої недостатності
20:34
ЄС може створити власну супутникову мережу для військової розвідки
20:13
З’явилася відповідь МЗС України Лукашенку за образу на адресу Зеленського
19:58
Ситуація на півдні України стає дедалі загрозливішою, - ЗСУ
19:36
Пенсіонери можуть отримати безкоштовні ліки за рецептом: ось як це зробити
19:17
І смачно, і дуже корисно: 12 поживних альтернатив звичайному хлібу
18:58
Мелоні відповіла, чи планує Італія відправляти свої війська в Україну
18:40
«Бачив героїзм звичайних людей»: історія буковинця, який служить від початку війни
18:24
Росіяни захопили Суджу, - DeepState
18:00
У Чернівцях планують завершити ремонт вулиці: виділять ще понад мільйон
17:40
В якому куточку України взяв початок ваш рід: дізнайтеся за своїм прізвищем
17:22
"Буковина" підписала контракт із ексгравцем "Кривбасу"
17:00
Полеглому воїну з Буковини Павлу Унгуряну закликають присвоїти звання Героя України
16:41
Як буковинцям задекларувати зброю: у поліції розповіли
16:20
Придбав старий Mercedes за 17 тис. грн: що у декларації відомого спортсмена з Буковини
15:58
Шахраї за добу ошукали трьох буковинок на 75 тисяч гривень
15:40
Росія накопичує сили, щоби вдарити по Сумщині - Зеленський
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм