Домашній хліб за п'ять хвилин на день? З цим простим рецептом це абсолютно можливо.
Унікальність методу приготування хліба за п'ять хвилин на день полягає в тому, що замість того, щоб робити нову порцію тіста щоразу, коли ви хочете спекти, ви робите майстер-партію тіста, яка зберігається в холодильнику. Коли ви хочете спекти буханку хліба, все, що вам потрібно зробити, — це відщипнути шматочок тіста відповідного розміру, сформувати з нього буханку будь-якої форми, яка вам подобається, і спекти її в гарячій духовці. Про це пише NV.
Інгредієнти:
Тепла вода - 675 мл
Дріжджі сухі - 20 мл
Сіль морська - 20 мл
Борошно пшеничне - 910 г
Приготування
Крок 1 - Тісто
Відміряйте теплу воду в 4-літрову ємність. Розмішайте у воді дріжджі та сіль, переконавшись, що у воді не залишилося великих грудок сухих дріжджів. Всипте борошно.
Крок 2
Обережно перемішайте, поки борошно не розчиниться. Нещільно накрийте ємність кришкою, щоб виходили гази. Залиште тісто підніматися при кімнатній температурі. Як тільки тісто вирівняється і почне падати, воно готове до використання. Якщо тісто не використовується, зберігайте його в холодильнику до двох тижнів.
Крок 3 - Випікання
Посипте поверхню тіста в контейнері борошном. Підніміть тісто і відріжте приблизно 500 г (розміром з невелику диню) кухонними ножицями або зубчастим ножем. Сформуйте з тіста кулю, акуратно потягнувши краї тіста під кулю з усіх чотирьох боків.
Крок 4
Покладіть тісто на форму для піци або шматок пергаменту для випікання і залиште при кімнатній температурі приблизно на 40 хвилин. Приблизно за 20 хвилин до того, як ви будете готові випікати батон, поставте деко в духовку і розігрійте її до 200С.
Крок 5
Коли батон буде готовий до випікання, рясно притрусіть верх батона борошном і надріжте його зубчастим ножем. Покладіть батон на попередньо розігріту плиту для випікання. За допомогою розпилювача рясно збризніть батон і духовку водою. Якщо ви перекладали батон на пергамент для випікання, зніміть пергамент, як тільки батон почне підрум'янюватися.
Крок 6
Випікайте приблизно 30 хвилин, або поки скоринка не стане темно-коричневою і твердою на дотик, а буханець не буде порожнистим, якщо постукати по дну. Вийміть з духовки і дайте повністю охолонути перед тим, як нарізати.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram