Кондитерка та засновниця Liv for Cake Олівія Богацкі поділилася своїм найкращим способом, як зробити домашні коржі для торта ще смачнішими, додавши в тісто один "секретний" інгредієнт. Йдеться про сметану, пише express.co.uk.
"Я рекомендую використовувати жирну сметану, тому що насправді ми не збираємося економити калорії на цьому етапі, вірно?" - сказала вона.
Зазначається, що високий вміст жиру і кремова консистенція сметани забезпечать вологу і насичену текстуру тіста. Вона допоможе йому піднятися під час приготування, внаслідок чого торт буде легшим і смачнішим.
Додавання сметани та деяких інших інгредієнтів до тіста обов'язково допоможе поліпшити смак домашньої випічки, впевнена кондитерка:
"Додавання кількох простих інгредієнтів має величезне значення. Повірте мені, ви більше ніколи не повернетеся до звичайної старої суміші для торта".
При цьому Богацкі поділилася своїм універсальним рецептом домашньої випічки.
Інгредієнти:
борошно - 125 г,
цукор - 200 г,
сіль - половина чайної ложки,
яйця - 3 шт,
молоко або вода - 320 мл,
рослинна олія - 30 мл,
ванільний екстракт - 2 чайні ложки,
сметана - 250 г.
Спосіб приготування:
Для початку розігрійте духовку до 150 °C. Потім змастіть олією і посипте борошном дві форми для торта діаметром 20 см.
Додайте всі сухі інгредієнти в миску і збийте все разом до однорідної маси.
Повільно додайте рідкі інгредієнти (ванільний екстракт, олію, ванільний екстракт, сметану і яйця) до сухих та перемішайте.
Отримане тісто перекладіть у підготовлені форми для торта. Потім випікайте в духовці близько 50 хвилин або до повного підйому.
Після того, як дістанете коржі з духовки, залиште їх застигати у формах протягом 10 хвилин, потім перекладіть на решітку, щоб вони повністю охололи.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram