Перше приймання їжі дуже важливе. Неправильно підібране меню може призвести до різей у животі, а регулярний пропуск сніданку — до проблем зі здоров'ям, інформує Ukr.Media.
Є продукти, які слід залишити на інші приймання їжі.
Які продукти не можна вживати на голодний шлунокПотрібно врахувати фізичний стан ШКТ після невеликого голодування. У цей час підвищується рівень кислотності шлунка. Ми уникнемо подразнення його слизової оболонки, виключивши зі сніданку свіжі овочі та кислі фрукти.
Для складання правильного меню можна скористатися простою аналогією: організм, як спортсмен, навантаження збільшує поступово і важкі ваги без підготовки не бере. Продукти з високим вмістом жиру краще залишити на потім, зосередившись на "розминкових" легкозасвоюваних стравах.
Солодощі та випічка також шкідливі натщесерце. Вони містять велику кількість вуглеводів і можуть викликати різкий стрибок глюкози в крові, що негативно позначається на загальному стані організму.
Хоча загальні принципи виключення продуктів зі сніданку зрозумілі, варто враховувати, що і вони мають рекомендаційний характер. Люди можуть пити вранці каву і не страждати на гастрит: все залежить від індивідуальних особливостей організму та загального стану здоров'я.
Список продуктів, до яких варто поставитися з обережністю при вживанні їх натщесерце.
Жирні, гострі та солоні страви.
М'ясо.
Солодощі та борошняні вироби.
Свіжі овочі.
Фрукти.
Пластівці та мюслі.
Каші швидкого приготування.
Магазинні йогурти з добавками.
Алкоголь.
Каву.
Соки.
Солодкі газовані напої.
Холодну або надто гарячу воду.
Сьогодні, 16:21
0
311