Мікрохвильовка є дуже зручною. Попри всю її універсальність, є продукти й речі, які краще тримати подалі від цієї техніки.
Перша заборона – яйця у шкаралупі. Під час нагрівання всередині яйця утворюється пар, який не має куди виходити. У результаті вийде гучний "бабах".
Друге - варто пам’ятати, що металевий посуд - не для мікрохвильовки. Метал у мікрохвильовці працює як антена, що викликає іскри та навіть пожежу.
Звісно, що у списку є пластик і харчова плівка. Деякі контейнери при нагріванні виділяють шкідливі речовини, які потрапляють у їжу. Те саме стосується й харчової плівки. Краще використовувати посуд із позначкою "підходить для мікрохвильовки".
Є і заборони щодо їжі.
Якщо ви вирішите підігріти гострий соус або перець, готуйтеся до сліз. Під час нагрівання виділяються пари, які можуть сильно подразнювати очі та дихальні шляхи.
Наступне — заморожені фрукти. Фрукти, особливо ягоди, під час розморожування у мікрохвильовці можуть втратити свою текстуру, смак і навіть "вибухнути". Краще дати їм розтанути природним шляхом або використовувати спеціальний режим розморожування.
7-01-2025, 11:37
0
845