4 найкращих сорти картоплі для ідеального пюре

Здоров'я / Їжа
1 067
0

Картопляне пюре - це один з найпопулярніших гарнірів, який пасує до будь-якої страви. Але для того, щоб пюре було ніжним, повітряним та мало ідеальну текстуру, потрібно вибирати правильний сорт картоплі.



Які сорти картоплі використовують для пюре

Рів'єра


Рів'єра належить до найбільш ранніх сортів картоплі. Вже за 40 днів, після того, як з'явилися перші паростки, можна викопувати бульби.

Зазвичай під одним доволі розлогим кущем можна знайти до 12 картоплин, з гладкою шкіркою жовтуватого кольору. В середньому вага однієї бульби становить 150 г.

До того ж цей сорт картоплі стійкий до бактеріальної гнилі, парші та багатьох хвороб бульб, однак страждає на фітофтороз. Втім, Рів'єра - досить врожайний сорт, які адаптуються до багатьох ґрунтів.

Крім цього, картопля не потребує багато часу для приготування та чудово підходить для приготування пюре.

Белла Росса

Цей сорт картоплі належать до ультраранніх. Зазвичай бульби доволі великі, вагою близько 800 г.

Белла Росса не потребує специфічних умов та догляду, водночас сорт стійкий до нематод і відрізняється тривалістю зберігання врожаю.

Та найголовніша перевага цього сорту для приготування пюре - вміст крохмалю близько 15%, що забезпечує ідеальну текстуру страви.

Констанс

Картоплини Констанс виростають середнього розміру, мають жовту шкірку. Сорт належить до ультра ранніх та відрізняється високою врожайністю та стійкістю до хвороб.

Дозріває картопля не довше 55 днів, а зберігатися може протягом п'яти місяців. Завдяки якостям картоплі, Констанс використовують для варіння та запікання, але іноді навіть для смаження.

Тирас

Цей ранньостиглий сорт картоплі може давати два врожаї за один сезон. Тирас відрізняється чудовою стійкістю до посухи та адаптується до будь-якого типу ґрунту. Крім цього, картопля доволі стійка до захворювань.

Цей сорт містить велику кількість крохмалю та добре розварюється, завдяки чому Тирас - ідеальний варіант для приготування пюре. Втім, Тирас також використовують для приготування салатів та смаженої картоплі.

Як обрати картоплю для пюре

Для приготування пюре найкраще використовувати картоплю з високим вмістом крохмалю - саме цей компонент відповідає за консистенцію страви. Чим більше крохмалю в картоплі, тим ніжніше буде пюре.

Також радять звертати увагу на колір м'якої частини картоплі - жовтуваті відтінки свідчать про приємний смак.

Щоб перевірити вміст крохмалю в картоплі простим способом, бульбу розрізають навпіл та труть половинки одна в одну. Якщо половинки коренеплоду приклеюються один до одного - сорт крохмалистий.

А якщо з'являються краплі соку - в бульбах крохмалю мало. Цю картоплю краще використати для смаження.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Збив людину на смерть і втік: на Буковині розшукали підозрюваного у смертельній ДТП
7 906
«Перець дешевший, а баклажан дорожчі»: у скільки обійдеться цьогоріч заготувати овочі на зиму
4 097
Знову аварія з мотоциклом на Буковині: постраждали 17-річні хлопець та дівчина
3 420
У Чернівцях попрощалися із 29-річним воїном Тарасом Винником - фото
3 365
Знову ДТП на Буковині: авто врізалося у стовп, травмувався підліток
3 102
«Показушна історія» чи реальна боротьба? На Буковині відкрили десятки кримінальних справ на посадовців
3 076
8 вересня: церковне свято сьогодні, що гріх робити на Другу Пречисту
2 792
«Моє життя – пригода, і вона триває»: ветеран із Чернівців написав п’єcу про випадок на війні
2 651
«Місцеві просили забрати їх в Україну»: комроти 82 Буковинської бригади – про Курський наступ
2 372
Буковина завтра попрощається із захисником Миколою Білоусом
2 152


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.