RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Пампухи - традиційні українські булочки, які випікалися або смажилися в олії. Ці круглі пиріжки готували не лише на щодень, а й до важливих свят, зокрема, на Святвечір.

Про те, як готувати пампухи з маком на Різдво, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "Пан Фартух - прості рецепти".



Що потрібно для пампухів з маком

Для того, щоб приготувати на Різдво українські пампухи з маком, необхідні ці інгредієнти:

борошно - 550 г
молоко - 350 мл
яйця - 3 шт.
масло - 50 г
дріжджі - 12 г
цукор - 2 ст. л.
цукрова пудра - 2 ст. л.
сіль - дрібка
олія - для смаження
мак - 400-500 г

Як готувати пампухи з маком

Для того, щоб приготувати тісто для різдвяних пампухів, налийте 250 мл молока в глибоку миску, всипте дріжджі, 1 ст. л. цукру та декілька ложок борошна. Перемішайте суміш та переставте масу на 10-15 хвилин в тепле місце. Тоді опара підросте і майбутнє тісто буде пухким.

Відділіть два жовтки, проте не виливайте білок - він ще знадобиться наприкінці приготування. Для тіста використовуються два жовтки та одне ціле яйце - до них потрібно поступово додати решту цукру і збити суміш до пухкої піни.

Обережно влийте яйця до опари, відсипте 100 г борошна з всієї маси, а решту також додайте до опари. Замішайте тісто, поступово додавши залишене борошно.

Розтопіть масло та додайте його в тісто для пампухів. Ще раз вимішайте тісто, покладіть його в миску та, накривши посуд, переставте в тепле місце на годину.

Щоб приготувати макову начинку, мак потрібно ретельно промити в каструльці, потім залити окропом так, щоб рідини було на сантиметр більше ніж маку. Поставте посуд на вогонь та виваріть мак до повного википання води.

Тоді влийте молоко і проваріть начинку протягом 3 хвилин, час від часу перемішуючи. Після цього злийте молоко, перекладіть мак у чашу блендера або ступку, всипте 1 ст. л. цукру та перемеліть. Додайте до макової начинки 1 білок та ретельно перемішайте масу.

Щоб зробити пампухи, розділіть тісто на однакові за розміром кульки, які потрібно розкачати на коржики.

Викладіть в центр кожного коржика чайну ложку макової начинки, зліпіть краї тіста та покачайте пиріжок в руках, щоб пампух був круглим. Розігрійте в каструлі олію - її потрібно стільки, щоб пампухи були повністю занурені в рідину.

Обсмажте пампухи з маком до рум'яної скоринки з кожного боку. Щоб прибрати олію, викладіть пампухи на серветку, потім перекладіть на тарілку та присипте цукровою пудрою.



Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
14-12-2024, 14:58
Коментарів 0 Переглядів 1 015


Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"


Вулиці перекриють через капітальний ремонт
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Можна побачити роботи Тараса Полатайка, Станіслава Туріни, Віолетти Олійник та інших


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.