RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » Здоров'я » Їжа » Грибна галета з травами та часником: покроковий рецепт


Обсмажені гриби, часник та цибуля, приправлені пряним чебрецем та покришеним пікантним сиром шевр - це дуже проста у приготуванні начинка, яка дозволяє яскраво та повноцінно розкрити смаки кожного компонента.

Про це пише NV.



Осінь все ще має свою силу зачаровувати атмосферою та затишком. Варто не забувати в цю пору про її смачні дари, як от гриби. Важливо зазначити, що ця грибна галета вимагає попереднього пасерування начинки, щоб випарувати воду з грибів та цибулі перед тим, як викладати її в галету. Ключ до приготування будь-якої випічки з попередньо приготованою начинкою полягає в тому, щоб переконатися, що начинка повністю охолола перед тим, як викладати її на тісто, інакше масло в тісті розтане від гарячої начинки, і ви залишитеся з абсолютним безладом з мокрого тіста, що рветься на шматки.

Тому краще зробити грибну начинку напередодні і поставити її в холодильник на ніч, або зробити начинку вранці і дати їй охолонути, поки ви не почнете робити тісто пізніше вдень. До речі, ви можете приготувати його з будь-якими грибами (звісно, безпечними для вживання). Лисички, шиітаке, майтаке, креміні, печериці - всі вони матимуть чудовий смак. Також в рецепті використовується шевр, козячий сир. Ви можете взяти також інший улюблений.

Кілька вирізів за допомогою формочки для печива у формі листочків додадуть їй святкового осіннього настрою. Або ж ви можете взагалі відмовитися від прикрас і обмежитися простим верхнім коржем без прикрас, тільки не забудьте проколоти кілька дірочок, щоб пара могла виходити.

Рецептом поділилася американська кулінарка та фотографиня Єва Космос Флорес у своєму блозі.

Інгредієнти для тіста

Яйця курячі - 1 шт.;
Оцет - 1 ст. л.;
Крижана вода - 6 ст. л.;
Борошно пшеничне - 3 стакани;
Цукор - 1 ст. л.;
Сушений чебрець - 3 ½ ч.л.;
Сіль - 1 ч.л.;
Часник сушений - 1 ч.л.;
Винний камінь (cream of tartar) - 1 щіпка;
Масло вершкове несолоне - 1 стакан.

Інгредієнти для начинки

Олія оливкова extra virgin - 3 ст. л.;
Цибуля ріпчаста - 1 шт.;
Часник - 6 зубчиків;
Хересний оцет - 2 ч.л.;
Гриби - 450 г;
Сіль - 1 ч.л.;
Сушений чебрець - 1 ч.л.;
Шавлія - ¼ ч.л.;
Чорний перець - ¼ ч.л.;
Козячий сир - 240 г.

Приготування

Крок 1

Збийте яйце з оцтом і 3 столовими ложками крижаної води і відставте в сторону. Дотримуйтесь інструкцій нижче, залежно від того, чи хочете ви зробити скоринку вручну, чи скористатися кухонним комбайном.

Крок 2 - Ручний заміс

Змішайте борошно, цукор, чебрець, сіль, часниковий порошок і винний камінь у великій широкій мисці. Натріть вершкове масло на тертці з великими отворами, встановивши її над мискою, періодично помішуючи виделкою і вмочуючи шматочки масла в борошняну суміш приблизно кожні 10 секунд. Коли все масло буде додано, стисніть суміш кінчиками пальців, поки вона не стане схожою на текстуру вологого піску. Додавайте воду по столовій ложці, перемішуючи її виделкою, доки тісто не буде просто триматися разом, коли ви стискаєте його жменю в руці.

Крок 3 - Заміс у комбайні

Наріжте вершкове масло окремими столовими ложками і відкладіть убік. Помістіть борошно, цукор, сіль, шавлію, цибульний порошок і винний камінь у кухонний комбайн і кілька разів пульсуйте, щоб змішати їх разом. Додайте шматочки вершкового масла і продовжуйте збивати, поки масло не перетвориться на шматочки розміром з горошину. Додайте яєчну суміш, не вимикаючи блендер, і дайте їй змішатися протягом 5 секунд після додавання рідини. Не перемішуйте занадто сильно. Додайте решту крижаної води, по 1 столовій ложці за раз, пульсуючи, поки тісто не стане однорідним. Воно не повинно бути надто вологим і липким, але й не повинно бути дуже крихким.

Крок 4

Розділіть тісто на дві рівні частини, загорніть у пергамент або поліетиленову плівку і покладіть в холодильник на 1 годину.

Крок 5

У великій каструлі нагрійте 2 столові ложки олії на середньому вогні. Додайте цибулю, зменшіть вогонь до середнього і перемішайте. Готуйте, поки цибуля не стане прозорою і злегка золотистою по краях, приблизно 12 хвилин, помішуючи кожні кілька хвилин.

Крок 6

Додайте часник і готуйте ще 5 хвилин, поки часник не стане дуже ароматним, помішуючи щохвилини. Додайте 1 чайну ложку хересного оцту, потім гриби, сіль, чебрець, шавлія, перець і столову ложку оливкової олії, що залишилася. Перемішайте, щоб перемішати. Готуйте, поки гриби не пустять воду, не розм'якшаться, не потемніють і не стануть ароматними, а вода, яку вони виділили, не випарується, ще приблизно 20-25 хвилин, помішуючи кожні 5 хвилин або близько того. Додайте останню чайну ложку хересного оцту, зніміть з вогню і дайте суміші охолонути до кімнатної температури. Після того, як вона охолоне, всипаємо подрібнений шевр. Якщо ви готуєте начинку напередодні, покладіть її в герметичний контейнер і поставте в холодильник на ніч.

Крок 7

Розігрійте духовку до 190. Розкачайте одну частину тіста в коло і відріжте 2 дюйми по краю. Виріжте декоративні фігурки (листя тощо) з 5 см шматка і відкладіть їх убік. Злегка змастіть декоративні вирізи яєчним розчином, потім злегка змастіть яєчним розчином коло і викладіть на нього декоративні вирізи. Маленьким ножем проткніть 3 вентиляційні отвори в різних частинах скоринки. Покладіть прикрашене коло в морозильну камеру на 30 хвилин, щоб воно застигло.

Крок 8

Розкачайте іншу частину тіста у велике коло. Перекладіть його на деко, застелене пергаментним папером (не біда, якщо краї трохи звисатимуть, ми будемо згортати їх назад над начинкою). Рівномірно розподіліть охолоджену грибну начинку в центрі кола, залишаючи по краях 2-сантиметрові порожнечі. Покладіть прикрашене коло на грибну начинку і загорніть краї нижнього коржа на верхній. Злегка змастіть відкриті краї складеного коржа яєчним розчином. Поставте форму в духовку і випікайте, доки скоринка не стане глибоко золотистою, приблизно 50 хвилин.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Учора, 00:45
Коментарів 0 Переглядів 362


У Чернівціобленерго оприлюднили графік на завтра


Хоч і загальна кількість відвідувачів зменшилася порівняно з минулим роком, інтерес іноземців зріс.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.