Обсмажені гриби, часник та цибуля, приправлені пряним чебрецем та покришеним пікантним сиром шевр - це дуже проста у приготуванні начинка, яка дозволяє яскраво та повноцінно розкрити смаки кожного компонента.
Про це
пише NV.
Осінь все ще має свою силу зачаровувати атмосферою та затишком. Варто не забувати в цю пору про її смачні дари, як от гриби. Важливо зазначити, що ця грибна галета вимагає попереднього пасерування начинки, щоб випарувати воду з грибів та цибулі перед тим, як викладати її в галету. Ключ до приготування будь-якої випічки з попередньо приготованою начинкою полягає в тому, щоб переконатися, що начинка повністю охолола перед тим, як викладати її на тісто, інакше масло в тісті розтане від гарячої начинки, і ви залишитеся з абсолютним безладом з мокрого тіста, що рветься на шматки.
Тому краще зробити грибну начинку напередодні і поставити її в холодильник на ніч, або зробити начинку вранці і дати їй охолонути, поки ви не почнете робити тісто пізніше вдень. До речі, ви можете приготувати його з будь-якими грибами (звісно, безпечними для вживання). Лисички, шиітаке, майтаке, креміні, печериці - всі вони матимуть чудовий смак. Також в рецепті використовується шевр, козячий сир. Ви можете взяти також інший улюблений.
Кілька вирізів за допомогою формочки для печива у формі листочків додадуть їй святкового осіннього настрою. Або ж ви можете взагалі відмовитися від прикрас і обмежитися простим верхнім коржем без прикрас, тільки не забудьте проколоти кілька дірочок, щоб пара могла виходити.
Рецептом поділилася американська кулінарка та фотографиня Єва Космос Флорес у своєму блозі.
Інгредієнти для тістаЯйця курячі - 1 шт.;
Оцет - 1 ст. л.;
Крижана вода - 6 ст. л.;
Борошно пшеничне - 3 стакани;
Цукор - 1 ст. л.;
Сушений чебрець - 3 ½ ч.л.;
Сіль - 1 ч.л.;
Часник сушений - 1 ч.л.;
Винний камінь (cream of tartar) - 1 щіпка;
Масло вершкове несолоне - 1 стакан.
Інгредієнти для начинкиОлія оливкова extra virgin - 3 ст. л.;
Цибуля ріпчаста - 1 шт.;
Часник - 6 зубчиків;
Хересний оцет - 2 ч.л.;
Гриби - 450 г;
Сіль - 1 ч.л.;
Сушений чебрець - 1 ч.л.;
Шавлія - ¼ ч.л.;
Чорний перець - ¼ ч.л.;
Козячий сир - 240 г.
ПриготуванняКрок 1Збийте яйце з оцтом і 3 столовими ложками крижаної води і відставте в сторону. Дотримуйтесь інструкцій нижче, залежно від того, чи хочете ви зробити скоринку вручну, чи скористатися кухонним комбайном.
Крок 2 - Ручний замісЗмішайте борошно, цукор, чебрець, сіль, часниковий порошок і винний камінь у великій широкій мисці. Натріть вершкове масло на тертці з великими отворами, встановивши її над мискою, періодично помішуючи виделкою і вмочуючи шматочки масла в борошняну суміш приблизно кожні 10 секунд. Коли все масло буде додано, стисніть суміш кінчиками пальців, поки вона не стане схожою на текстуру вологого піску. Додавайте воду по столовій ложці, перемішуючи її виделкою, доки тісто не буде просто триматися разом, коли ви стискаєте його жменю в руці.
Крок 3 - Заміс у комбайніНаріжте вершкове масло окремими столовими ложками і відкладіть убік. Помістіть борошно, цукор, сіль, шавлію, цибульний порошок і винний камінь у кухонний комбайн і кілька разів пульсуйте, щоб змішати їх разом. Додайте шматочки вершкового масла і продовжуйте збивати, поки масло не перетвориться на шматочки розміром з горошину. Додайте яєчну суміш, не вимикаючи блендер, і дайте їй змішатися протягом 5 секунд після додавання рідини. Не перемішуйте занадто сильно. Додайте решту крижаної води, по 1 столовій ложці за раз, пульсуючи, поки тісто не стане однорідним. Воно не повинно бути надто вологим і липким, але й не повинно бути дуже крихким.
Крок 4Розділіть тісто на дві рівні частини, загорніть у пергамент або поліетиленову плівку і покладіть в холодильник на 1 годину.
Крок 5У великій каструлі нагрійте 2 столові ложки олії на середньому вогні. Додайте цибулю, зменшіть вогонь до середнього і перемішайте. Готуйте, поки цибуля не стане прозорою і злегка золотистою по краях, приблизно 12 хвилин, помішуючи кожні кілька хвилин.
Крок 6Додайте часник і готуйте ще 5 хвилин, поки часник не стане дуже ароматним, помішуючи щохвилини. Додайте 1 чайну ложку хересного оцту, потім гриби, сіль, чебрець, шавлія, перець і столову ложку оливкової олії, що залишилася. Перемішайте, щоб перемішати. Готуйте, поки гриби не пустять воду, не розм'якшаться, не потемніють і не стануть ароматними, а вода, яку вони виділили, не випарується, ще приблизно 20-25 хвилин, помішуючи кожні 5 хвилин або близько того. Додайте останню чайну ложку хересного оцту, зніміть з вогню і дайте суміші охолонути до кімнатної температури. Після того, як вона охолоне, всипаємо подрібнений шевр. Якщо ви готуєте начинку напередодні, покладіть її в герметичний контейнер і поставте в холодильник на ніч.
Крок 7Розігрійте духовку до 190. Розкачайте одну частину тіста в коло і відріжте 2 дюйми по краю. Виріжте декоративні фігурки (листя тощо) з 5 см шматка і відкладіть їх убік. Злегка змастіть декоративні вирізи яєчним розчином, потім злегка змастіть яєчним розчином коло і викладіть на нього декоративні вирізи. Маленьким ножем проткніть 3 вентиляційні отвори в різних частинах скоринки. Покладіть прикрашене коло в морозильну камеру на 30 хвилин, щоб воно застигло.
Крок 8Розкачайте іншу частину тіста у велике коло. Перекладіть його на деко, застелене пергаментним папером (не біда, якщо краї трохи звисатимуть, ми будемо згортати їх назад над начинкою). Рівномірно розподіліть охолоджену грибну начинку в центрі кола, залишаючи по краях 2-сантиметрові порожнечі. Покладіть прикрашене коло на грибну начинку і загорніть краї нижнього коржа на верхній. Злегка змастіть відкриті краї складеного коржа яєчним розчином. Поставте форму в духовку і випікайте, доки скоринка не стане глибоко золотистою, приблизно 50 хвилин.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Учора, 00:45
0
362