RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » Здоров'я » Їжа » Рецепт пишного омлету, який не опаде


Багато людей на сніданок вживають яйця, зокрема омлети, але мало в кого виходить зробити таку страву пишною, як у дитячому садку. Насправді секрет дуже простий, але мало хто про нього знає.

УНІАН розповів, як зробити пишний омлет у сковороді та в духовці.



Чому омлет виходить не пишний - головні помилки

Для того, щоб знати, що дає пишність омлету, важливо розуміти технологію з'єднання продуктів. Класична страва з яєць, яку раніше робили в кожному радянському садку, готується з яєць і молока. Це перше правило - у будь-якому разі використовувати ці два продукти.

Другий момент, у чому секрет повітряного омлету - дотримання пропорції. Золотий стандарт пишного омлету - це 2 ст.л молока на 1 велике яйце. Будь-яке відхилення від цієї норми перетворить пишний омлет на яєчний корж.

Третє правило стосується посуду, в якому ви готуєте сніданок. Якщо це сковорідка, то беріть маленьку або середню, у жодному разі не велику. Суть цієї хитрості в тому, що якщо яйцям буде нікуди розтікатися - суміш почне підійматися вгору. До того ж будь-яку пательню важливо гарненько розігріти перед тим як виливати на неї яєчну масу, якщо поверхня буде холодною, страва "впаде". Під час готування в жодному разі не можна знімати кришку - перепад температури відразу ж позначиться на якості страви.

Остання порада, як приготувати пишний омлет, щоб він не осів, - не намагатися збивати яйця та молоко в блендері. Для гарного повітряного омлету вам не потрібна щільна піна, тому легко можна обійтися виделкою або вінчиком.

Пишний омлет - рецепт у духовці та на сковороді

Інгредієнти:

5 яєць;
склянка молока об'ємом 250 мл;
столова ложка вершкового масла;
сіль, перець на свій смак.

Запам'ятовуйте, як приготувати омлет за цією технологією.

Перше, що вам потрібно зробити - це дістати заздалегідь яйця і молоко з холодильника і нагріти їх таким чином до кімнатної температури. Вбити курячий продукт у глибоку миску, розмішати виделкою. Туди ж додати склянку молока, збити вінчиком або виделкою. Посолити, поперчити.

Якщо готуєте омлет у духовці, то взяти форму для запікання, змастити її вершковим маслом. Вилити масу в посуд і готувати страву в розігрітій до 200 градусів духовій шафі 20 хвилин.

Хороший пишний омлет на пательні як у садочку робиться так само точно, за таким самим рецептом, але суміш потрібно виливати вже на розігріту пательню, так само як і у випадку з формою, змащену маслом. Накривати кришкою і готувати 20 хвилин.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
17-11-2024, 01:45
Коментарів 0 Переглядів 705


У Чернівцях відбудуться заходи до Дня пам’яті жертв Голодоморів
У Чернівецькій області переходи громад до ПЦУ відбуваються менш інтенсивно, ніж у сусідніх областях
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вранці температура повітря становить -1°


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.