RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |



Дискусії про те, чи потрібно мити м'ясо перед приготуванням час від часу знову виникають. Та зрештою, експерти сходяться на тому, що цього краще таки не робити.

Здоров'я 24 з посиланням на кухаря Олексія Огородніка розповідає три основні причини, чому м'ясо мити не варто.



Важливо. Попри те, що курку дуже легко готувати, її потрібно правильно обробляти перед тим як варити, смажити чи запікати. Адже вона може містити небезпечні хвороботворні бактерії.

Чому не треба мити м'ясо перед приготуванням

1. Збільшення ризику розмноження бактерій.

Ви дарма думаєте, що під час миття ви змиєте бактерії з м'яса. Усі бактерії знищуються безпосередньо під час термічної обробки. Тож, замість того, аби ретельно вимивати м'ясо, варто зосередитись на тому, аби тому дотриматись правильного температурного режиму. Для курячого філе це орієнтовно 75 градусів в середині м'яса.

2. Втрата смаку через змивання соків.

Наступний аргумент стосується смакових властивостей м'яса. Якщо ви помиєте його перед готуванням, це може негативно вплинути на його смак. Адже в м'ясі є власні соки, які відповідають за насиченість смаку. Ви їх просто змиєте і це вплине на якість курочки.



Надлишок вологи ускладнить смаження

При обсмажуванні м'ясо не отримає якісну скоринку, адже спочатку буде випаровуватися вода. Це може зробити м'ясо вареним, а не смаженим. Перед маринуванням та приготуванням м'ясо слід навпаки просушити.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
4-11-2024, 01:00
Коментарів 0 Переглядів 1 053



Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми

Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.