Чи потрібно мити м'ясо перед приготуванням: 3 фактори, про які ви могли не знати

Здоров'я / Їжа
1 636
0


Дискусії про те, чи потрібно мити м'ясо перед приготуванням час від часу знову виникають. Та зрештою, експерти сходяться на тому, що цього краще таки не робити.

Здоров'я 24 з посиланням на кухаря Олексія Огородніка розповідає три основні причини, чому м'ясо мити не варто.



Важливо. Попри те, що курку дуже легко готувати, її потрібно правильно обробляти перед тим як варити, смажити чи запікати. Адже вона може містити небезпечні хвороботворні бактерії.

Чому не треба мити м'ясо перед приготуванням

1. Збільшення ризику розмноження бактерій.

Ви дарма думаєте, що під час миття ви змиєте бактерії з м'яса. Усі бактерії знищуються безпосередньо під час термічної обробки. Тож, замість того, аби ретельно вимивати м'ясо, варто зосередитись на тому, аби тому дотриматись правильного температурного режиму. Для курячого філе це орієнтовно 75 градусів в середині м'яса.

2. Втрата смаку через змивання соків.

Наступний аргумент стосується смакових властивостей м'яса. Якщо ви помиєте його перед готуванням, це може негативно вплинути на його смак. Адже в м'ясі є власні соки, які відповідають за насиченість смаку. Ви їх просто змиєте і це вплине на якість курочки.



Надлишок вологи ускладнить смаження

При обсмажуванні м'ясо не отримає якісну скоринку, адже спочатку буде випаровуватися вода. Це може зробити м'ясо вареним, а не смаженим. Перед маринуванням та приготуванням м'ясо слід навпаки просушити.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Столики - на пішохідному переході: у Чернівцях на дорозі облаштували літній майданчик
7 337
Голові Чернівецької облради хочуть висловити недовіру: депутати посперечалися через це
5 406
Багаторічний декан філфаку ЧНУ, поет Борис Бунчук відзначає поважний ювілей
5 074
Ексочільник МСЕК організував на Буковині масштабну схему ухилення від мобілізації
4 529
У родині захисника з Буковини народилася двійня: одне з немовлят потребує операції
4 519
«Укрпошта» продає п’ятиповерхову будівлю у центрі Чернівців
4 255
Онколог з Чернівців назвав невидимі симптоми раку, які часто ігнорують
4 243
Приховані статки депутатів та фіктивна інвалідність: на Буковині правоохоронці продовжують викривати "схеми"
3 554
Вогонь знищив господарські будівлі та два автомобілі: на Буковині сталася масштабна пожежа
3 530
Штормовий вітер, дощ, гроза. На Буковині завтра різко зміниться погода
2 964


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.