RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Надворі вже стає прохолодно, тож саме час готувати неперевершені осінні десерти, наприклад, сінабони з яблуками та корицею. Ця випічка стане ідеальною парою до чаю.

Главред розповідає, що потрібно для сінабонів та як їх приготувати.



Булочки сінабони - рецепт

Інгредієнти

Для тіста:

450 г борошна,
200 мл молока,
25 г свіжих дріжджів (або 8 г сухих),
1 яйце,
50 г вершкового масла,
30 г цукру,
10 г ванільного цукру,
1/3 чл солі.

Для начинки:

600 г яблук + 2 ст. л цукру + 20 г вершкового масла,
80 г вершкового масла,
80 г цукру,
1 ст. л кориці.

Для крему-заливки:

200 г крем-сиру,
2 ст. л цукрової пудри,
2 ст. л молока.

Приготування

Для тіста спершу приготуємо опару - до теплого молока додаємо 1 ст. л цукру, 2 ст. л борошна та дріжджі, перемішуємо, накриваємо та відставляємо на 15 хвилин. В окремій мисці зʼєднуємо яйце, сіль, цукор, ванільний цукор і трішки збиваємо. Вливаємо розтоплене масло, додаємо опару, перемішуємо.

Поступово всипаємо просіяне борошно та замішуємо тісто. Вимішувати потрібно 5-10 хв до мʼякого еластичного стану. Формуємо з тіста кульку, перекладаємо в миску змащену олією, накриваємо та залишаємо підходити в теплому місці на 1-2 год.

Для начинки яблука нарізаємо невеликим кубиком та тушкуємо на вершковому маслі ~ 5 хв до випаровування вологи, цукор додаємо до смаку. За необхідності додайте 1 ст. л крохмалю, щоб не було зайвої рідини. Готове тісто розкочуємо в прямокутник ~40*50 см, змащуємо мʼяким маслом і посипаємо цукром з корицею.

Викладаємо яблука, закручуємо в рулет і защіпуємо краї. За допомогою нитки ділимо на однакові булочки (від 8 до 12 шт). Перекладаємо у форму з пергаментом, накриваємо та залишаємо на 30-40 хвилин підійти.

Випікаємо 180° С 30-40 хвилин.

Для крему змішуємо всі інгредієнти та змащуємо ще теплі булочки.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
4-11-2024, 00:15
Коментарів 0 Переглядів 1 073


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Можна побачити роботи Тараса Полатайка, Станіслава Туріни, Віолетти Олійник та інших


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.