Вологий та ніжний кекс здатен завоювати будь-який шлунок. Маючи базовий рецепт, можна додавати до нього різні горіхи, родзинки, фрукти та ягоди, щоб щоразу отримувати новий десерт.
Як пише
Еxpress, цей десерт виходить насиченим, з хрусткими горіхами та теплим ароматом спецій, про це пише
УНІАН.
Для приготування знадобляться:яйця - 4 шт.;
цукор - 225 г;
молоко - 200 мл;
рослинна олія - 200 мл;
борошно - 300 г;
розпушувач - 20 г;
ванільний цукор - 5 г;
подрібнені волоські горіхи - 1 ст.;
терта морква - 2 ст.;
кориця - 1 ч.л.
Розігрійте духовку до 180°C і змастіть форму маслом або олією. Збийте яйця з цукром до блідої та пишної маси. Влийте молоко та олію, продовжуйте збивати до однорідності.
Поступово додайте сухі інгредієнти: просіяне борошно, розпушувач і ванільний цукор. Коли суміш стане однорідною, додайте горіхи, моркву та корицю. Обережно перемішайте лопаткою, щоб інгредієнти рівномірно змішалися.
Вилийте тісто у форму та випікайте 25-30 хвилин при 180°C. Дайте охолонути у формі протягом кількох хвилин, а потім діставайте. Коли десерт повністю охолоне, посипте верх цукровою пудрою або покрийте глазур’ю з вершкового сиру.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
29-10-2024, 00:15
0
683