Як краще їсти гарбузове насіння: дієтолог розповіла про важливі нюанси

Їжа / новини
1 404
0


Насіння гарбуза посідає особливе місце в раціоні - воно поживне, універсальне і його можна приготувати вдома, якщо у вас є гарбуз і деко. Звичайно, ви також можете купити насіння гарбуза в магазині.

Сертифікована дієтологиня Еллі Розен у статті для порталу RealSimple пояснює, у чому користь гарбузового насіння, а також дає поради, як ввести його у свій раціон.



Вона пояснює, що насіння гарбуза можна вживати як очищеним, так і в оболонці - і це абсолютно безпечно.

За словами Розен, насіння гарбуза багате на поживні речовини - антиоксиданти, такі як калій і магній, а також залізо, кальцій, цинк, омега-3 жирні кислоти та велику кількість рослинного білка. Крім того, насіння гарбуза в оболонці містить більше насичувальної клітковини, ніж неочищене насіння гарбуза.

Як їсти насіння гарбуза

Варто враховувати, що сире насіння гарбуза містить фітинову кислоту, через яку воно складне для травлення. Обсмажування насіння перед вживанням знизить рівень фітинової кислоти, зробивши його трохи сприятливішим для перетравлення.

Найпростіший спосіб з'їсти насіння гарбуза - обсмажити його на деку протягом приблизно 10 хвилин і додавати в якості хрусткої начинки для салатів або додати в гранолу, або їсти як самостійний снек, каже Розен.

Скільки зберігається насіння гарбуза?

Сире неочищене насіння гарбуза слід зберігати в герметичному контейнері для зберігання продуктів у сухому прохолодному місці, наприклад, у коморі або шафі, і не слід піддавати впливу високих температур або прямих сонячних променів. За такого зберігання сире насіння гарбуза має зберігатися близько шести місяців.

Смажене насіння гарбуза можна зберігати так само, як зазначено вище, але воно залишиться свіжим тільки близько двох тижнів. Щоб продовжити термін зберігання смаженого насіння гарбуза, помістіть його в герметичний контейнер для зберігання продуктів у холодильнику, де воно збережеться до двох місяців.

Сире очищене насіння слід зберігати в герметичному контейнері в холодильнику, де воно залишиться свіжим до року. Смажене насіння може залишатися свіжим близько місяця в холодильнику або близько двох тижнів при кімнатній температурі, якщо воно зберігається в герметичному контейнері в прохолодному темному місці.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Запасайтеся олією та картоплею: українців попереджають про подорожчання
9 432
«Такий сморід стояв!»: у річку на Буковині злили невідому чорну рідину - фото
3 279
З кулемета збили ракету. Як мобільні групи з Буковини нищать російські дрони й ракети
2 746
«Закриють – село вимре»: що буде далі із малокомплектними школами на Буковині
2 635
У горах Буковини вранці зафіксували 10 градусів морозу - фото
2 541
«Зробимо найбільшим в Україні»: підприємець впродовж трьох років облаштовує дитячий майданчик у Чернівцях - відео
2 161
«У нашій роботі поспіх дуже небезпечний»: вибухотехніки з Чернівців повернулися з ротації — відео
1 815
У селі на Буковині збудують укриття зі спортзалом за 21 млн грн
1 754
На Буковині на важливій трасі сталася ДТП, рух ускладнений
1 672
Бойовому генералу з Чернівців уряд Угорщини заборонив в'їзд до країни: яка причина
1 543


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.