RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » Здоров'я » Їжа » Як краще їсти гарбузове насіння: дієтолог розповіла про важливі нюанси



Насіння гарбуза посідає особливе місце в раціоні - воно поживне, універсальне і його можна приготувати вдома, якщо у вас є гарбуз і деко. Звичайно, ви також можете купити насіння гарбуза в магазині.

Сертифікована дієтологиня Еллі Розен у статті для порталу RealSimple пояснює, у чому користь гарбузового насіння, а також дає поради, як ввести його у свій раціон.



Вона пояснює, що насіння гарбуза можна вживати як очищеним, так і в оболонці - і це абсолютно безпечно.

За словами Розен, насіння гарбуза багате на поживні речовини - антиоксиданти, такі як калій і магній, а також залізо, кальцій, цинк, омега-3 жирні кислоти та велику кількість рослинного білка. Крім того, насіння гарбуза в оболонці містить більше насичувальної клітковини, ніж неочищене насіння гарбуза.

Як їсти насіння гарбуза

Варто враховувати, що сире насіння гарбуза містить фітинову кислоту, через яку воно складне для травлення. Обсмажування насіння перед вживанням знизить рівень фітинової кислоти, зробивши його трохи сприятливішим для перетравлення.

Найпростіший спосіб з'їсти насіння гарбуза - обсмажити його на деку протягом приблизно 10 хвилин і додавати в якості хрусткої начинки для салатів або додати в гранолу, або їсти як самостійний снек, каже Розен.

Скільки зберігається насіння гарбуза?

Сире неочищене насіння гарбуза слід зберігати в герметичному контейнері для зберігання продуктів у сухому прохолодному місці, наприклад, у коморі або шафі, і не слід піддавати впливу високих температур або прямих сонячних променів. За такого зберігання сире насіння гарбуза має зберігатися близько шести місяців.

Смажене насіння гарбуза можна зберігати так само, як зазначено вище, але воно залишиться свіжим тільки близько двох тижнів. Щоб продовжити термін зберігання смаженого насіння гарбуза, помістіть його в герметичний контейнер для зберігання продуктів у холодильнику, де воно збережеться до двох місяців.

Сире очищене насіння слід зберігати в герметичному контейнері в холодильнику, де воно залишиться свіжим до року. Смажене насіння може залишатися свіжим близько місяця в холодильнику або близько двох тижнів при кімнатній температурі, якщо воно зберігається в герметичному контейнері в прохолодному темному місці.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
28-10-2024, 10:39
Коментарів 0 Переглядів 776


У Чернівціобленерго оприлюднили графік на завтра


Хоч і загальна кількість відвідувачів зменшилася порівняно з минулим роком, інтерес іноземців зріс.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.