Як краще їсти гарбузове насіння: дієтолог розповіла про важливі нюанси

Їжа / новини
1 480
0


Насіння гарбуза посідає особливе місце в раціоні - воно поживне, універсальне і його можна приготувати вдома, якщо у вас є гарбуз і деко. Звичайно, ви також можете купити насіння гарбуза в магазині.

Сертифікована дієтологиня Еллі Розен у статті для порталу RealSimple пояснює, у чому користь гарбузового насіння, а також дає поради, як ввести його у свій раціон.



Вона пояснює, що насіння гарбуза можна вживати як очищеним, так і в оболонці - і це абсолютно безпечно.

За словами Розен, насіння гарбуза багате на поживні речовини - антиоксиданти, такі як калій і магній, а також залізо, кальцій, цинк, омега-3 жирні кислоти та велику кількість рослинного білка. Крім того, насіння гарбуза в оболонці містить більше насичувальної клітковини, ніж неочищене насіння гарбуза.

Як їсти насіння гарбуза

Варто враховувати, що сире насіння гарбуза містить фітинову кислоту, через яку воно складне для травлення. Обсмажування насіння перед вживанням знизить рівень фітинової кислоти, зробивши його трохи сприятливішим для перетравлення.

Найпростіший спосіб з'їсти насіння гарбуза - обсмажити його на деку протягом приблизно 10 хвилин і додавати в якості хрусткої начинки для салатів або додати в гранолу, або їсти як самостійний снек, каже Розен.

Скільки зберігається насіння гарбуза?

Сире неочищене насіння гарбуза слід зберігати в герметичному контейнері для зберігання продуктів у сухому прохолодному місці, наприклад, у коморі або шафі, і не слід піддавати впливу високих температур або прямих сонячних променів. За такого зберігання сире насіння гарбуза має зберігатися близько шести місяців.

Смажене насіння гарбуза можна зберігати так само, як зазначено вище, але воно залишиться свіжим тільки близько двох тижнів. Щоб продовжити термін зберігання смаженого насіння гарбуза, помістіть його в герметичний контейнер для зберігання продуктів у холодильнику, де воно збережеться до двох місяців.

Сире очищене насіння слід зберігати в герметичному контейнері в холодильнику, де воно залишиться свіжим до року. Смажене насіння може залишатися свіжим близько місяця в холодильнику або близько двох тижнів при кімнатній температурі, якщо воно зберігається в герметичному контейнері в прохолодному темному місці.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Скандал у Чернівецькій ОВА: волонтерка заявила, що її центр допомоги воїнам обікрали
76 208
Відкриття ТРЦ «Bukovyna Mall» та скандал у Чернівецькій ОВА: головне за добу
73 642
«Тут культура кави вища»: у Чернівцях подружжя з Курахового відновило власний бізнес
41 625
Сьогодні у Чернівцях відкриють ТРЦ Bukovyna Mall: які маршрутки туди везуть
32 743
У Чернівцях маршрут №13 стане комунальним: розрахунок за проїзд лише безготівковий
31 182
Віддали життя у боях за Україну: у громадах Буковини попрощаються із загиблими воїнами
25 581
«Доводилося виходити вночі»: як бізнес у Чернівцях працював під час тривалих знеструмлень
24 459
Блогерка, що йшла пішки від Львова до Чернівців, та підготовка до відкриття Bukovyna Mall. Головні новини
24 043
Колядували та отримували подарунки: у Чернівцях відкрили найбільший ТРЦ «Bukovyna Mall» – фото
20 415
«Там життя може обірватися будь-якої миті»: прикордонник із Буковини з перших днів на війні — відео
16 011