RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |



Здавалося б, справа нехитра - зварити картоплю. Проте, деяких правил у цій справі все ж потрібно дотримуватися. Наприклад, багато хто не знає, в якій воді варити картоплю для пюре або в мундирі - холодній чи гарячій.

Про це пише УНІАН



У якій воді варити картоплю для пюре (шматочками)

Залежно від того, що ви готуєте - картоплю шматочками, пюре чи в мундирі - залежить те, в якій воді потрібно готувати овоч. Ми звикли класти овоч у холодну воду, але кулінарні експерти радять почекати, поки вода закипить.

Чому картоплю під час варіння краще класти в киплячу воду? Виявляється, така технологія приготування дає змогу зберегти більше корисних речовин.

Також для пюре краще брати крохмалисті сорти картоплі - тоді вона швидше розвариться і її буде легше розминати.

Скільки варити картоплю для пюре? Готують її приблизно 20 хвилин, до м'якості. Перевіряють готовність виделкою - легко входить у шматочок, значить, картопля готова.

У якій воді варити картоплю в мундирі

Картоплю в мундирі вважають найбільш корисною - під шкіркою в неї зберігається шар калію. Таку картоплю потрібно готувати якраз у холодній воді - заливають її так, щоб вона покривала овоч приблизно на 3 см.

Найкраще брати картоплю, в якій міститься трохи крохмалю - тоді бульби не будуть розварюватися (зазвичай це картопля з білою шкіркою). Щоб під час варіння картопля не тріскалася, у воду додають оцет - достатньо 1 ст. л

Як перевірити, скільки в картоплі крохмалю: розрізати бульбу, а потім знову скласти половинки - якщо злипаються, то крохмалю в картоплі багато, якщо ні - мало.

Скільки варити картоплю в мундирах?
Щоб орієнтуватися, як довго варити картоплю, потрібно дивитися на її розмір: середню готують близько 30-40 хвилин, дрібнішу - близько 25 хвилин. Перевіряють готовність зубочисткою - вона має легко протикати бульбу.

І ще кілька нюансів, як правильно варити картоплю в каструлі:

Використовуйте каструлю з товстим дном - щоб овоч не пригорів;

готуйте в мінімальній кількості води - як уже говорили, вона має покривати картоплю на 3 см;

соліть на початку варіння;

беріть картоплю приблизно однакового розміру, якщо готуєте її в мундирі, якщо ж шматочками, то вони мають бути приблизно такого ж розміру, як волоський горіх.

Також не забувайте, що для пюре потрібно використовувати тільки підігріте молоко - якщо воно буде холодним, то картопля незабаром посиніє.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
26-10-2024, 02:00
Коментарів 0 Переглядів 1 647


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Можна побачити роботи Тараса Полатайка, Станіслава Туріни, Віолетти Олійник та інших


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.