У жінок після 40 років з’являється менопауза, а це, своєю чергою, дуже впливає на зовнішній вигляд. Тому, щоб не занапастити своє здоров’я в цьому віці, необхідно знати, які продукти краще виключити зі свого раціону харчування.
Про це розповідає Przyslijprzepis.
Дієтологи рекомендують жінкам, яким виповнилося 40 років, прибрати зі свого раціону харчування м’ясні нарізки і ковбаси, навіть якщо ви приготували їх в домашніх умовах.
Річ у тому, що до складу цієї продукції входить велика кількість жирних кислот, зокрема, трансжирних і насичених, а також холестерину і солі. Якщо ви їстимете занадто багато цих речовин, ви ризикуєте мати серцево-судинні хвороби або високий кров’яний тиск.
Польська лікарка Ганна Малиновська рекомендує замінити ці продукти легким і нежирним м’ясом, наприклад, можна почати їсти м’ясо птиці.
Науковці стверджують, що від ковбас і м’ясних нарізок з магазину може розвинутися діабет другого типу, з’явитися проблеми з нирками, печінкою і навіть дихальною системою і навіть підвищитися ризик виникнення онкологічного захворювання.
Медики наголошують, що до складу цих продуктів також входять нітрати з нітритами. Якщо на пакуванні написано, що в складі немає цих елементів, це може бути неправдою. Річ у тому, що нітрати з нітритами можуть бути приховані в екстрактах, які містяться в м'ясних нарізках і ковбасах.
Тому жінкам після 40 років краще зовсім прибрати цю продукцію зі свого раціону харчування.