Підтримує здоров'я шкіри та серця: скільки моркви треба їсти щодня для користі організму

Їжа / новини
1 489
0


Корисні вітаміни та мікроелементи, які містяться в моркві, підтримують здоров'я шкіри, серця та покращують травлення.

Про це йдеться у дописі міністерства охорони здоров'я.



Як і буряк, морква – чудова альтернатива нездоровим снекам для перекусів.

Вітаміни:

Вітамін А у формі бета-каротину, який підтримує здоров'я органу зору, шкіри та слизових оболонок.
Вітамін С (аскорбінова кислота) – зміцнює імунну систему, підтримує здоров'я слизових оболонок і шкіри.
Вітамін K – необхідний для згортання крові та здоров’я кісток.
Вітаміни В6 і В7 – відіграють важливу роль у метаболізмі жирів і білків, здоров’ї нервової системи.

Мікроелементи:

Калій – регулює водно-сольовий баланс, підтримує здоров'я серця, сприяє забезпеченню нормального серцевого ритму та артеріального тиску та допомагає нормальній роботі м'язів.

Інші корисні компоненти:

Бета-каротин – основний антиоксидант у моркві, який перетворюється в організмі на вітамін A.

Рослинні харчові волокна (клітковина) – корисні для травної системи, забезпечують оптимальну композицію бактерію у кишківнику, сприяють зниженню рівня холестерину, покращенню обміну речовин.

Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує споживати понад 400 грамів фруктів і овочів на день. Разом зі здоровою дієтою з низьким вмістом жирів, цукру і солі це допоможе поліпшити загальний стан здоров'я і знизити ризик деяких неінфекційних захворювань.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
[xfgiven_reclama][/xfgiven_reclama]

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують