І для серця, і для травлення: чому буряк має бути частіше на вашому столі

Їжа / новини
764
0


Іноді здається, що з настанням осені підтримувати збалансоване харчування стає складніше. Однак це не зовсім так, адже восени є чимало овочів, які забезпечують організм необхідними вітамінами та корисними речовинами. Один із них буряк.

У дописі міністерства охорони здоров'я пояснили, які переваги для здоров'я при вживанні буряка.



То що ж такого корисного містить буряк?

Вітаміни:

Вітамін С (аскорбінова кислота) – зміцнює імунну систему, підтримує здоров'я слизових оболонок і шкіри.
Вітамін В9 (фолієва кислота) – важливий для утворення клітин крові, запобігання анемії, а також обов’язковий для нормального розвитку нервової системи плода під час вагітності.
Вітамін В6 (піридоксин) – необхідний для утворення клітин крові, оптимального функціонування мозку, підтримки обміну речовин тощо.
Вітамін А у формі бета-каротину, який підтримує здоров'я органу зору, шкіри та слизових оболонок.

Мікроелементи:

Калій – регулює водно-сольовий баланс, підтримує здоров'я серця, сприяє забезпеченню нормального серцевого ритму та артеріального тиску та допомагає нормальній роботі м'язів.
Магній – важливий для нервової системи, регулює роботу м'язів і серця, бере участь у процесах синтезу білків та вироблення енергії.
Залізо – сприяє утворенню гемоглобіну, що необхідно для транспортування кисню в крові, і допомагає запобігти анемії, пов’язаної з його дефіцитом.
Кальцій – необхідний для здоров'я кісток і зубів, бере участь у скороченні м'язів та передачі нервових імпульсів.
Марганець – важливий для утворення сполучної тканини, регулює рівень глюкози та бере участь у метаболізмі жирів і вуглеводів.
Мідь – допомагає у засвоєнні заліза, важлива для формування кісткової тканини та нервових волокон.

Інші корисні компоненти:

Бетаїн – підтримує роботу печінки, допомагає у регулюванні метаболізму та захищає від серцево-судинних захворювань.
Антоціани – антиоксиданти, що захищають клітини від окислювального стресу та пошкодження вільними радикалами.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Читайте також

Кому в жодному разі не можна їсти вершкове масло: про це треба знати
Чому не можна їсти вчорашній рис: лікарі попередили про небезпеку
Шпинат щодня: користь чи шкода для здоров'я?
Що можна зробити зі старого варення - як використати без ризику для здоров'я
Ось що трапиться з організмом, якщо їсти яблука кожного дня
Додайте цей продукт до гарячої води і ви забудете про нудоту та здуття живота
"Може приносити не тільки користь, але й шкоду": кому не можна пити чорний чай
Діабет та келих вина: чи можна, якщо дуже хочеться
Названо найкорисніший і найсмачніший ранковий напій: бадьорить краще, ніж кава
Факти та міфи. Чи безпечно підігрівати їжу в мікрохвильовці

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм