Чому не можна зберігати молоко на дверцятах холодильника: відповідь експертів

Їжа / Лайфхаки
1 380
0

Багато хто з нас використовує холодильники неправильно. Наприклад, чимало людей використовують дверцята для зберігання молока. Про це йдеться у матеріалі Express.



Експерти з холодильного обладнання розкрили помилки, яких багато хто з нас припускається, користуючись холодильниками - зокрема, ставлячи молоко у дверцята.

Перевантаження нашого холодильника є однією з найпоширеніших помилок, які ми всі робимо, каже провідний кулінарний менеджер Miele GB Сезар Фернандес. Він пояснив, що переповнені холодильники страждають від поганого повітряного потоку. Через це кухонному приладу важче підтримувати постійну температуру.

Сезар каже, що холодильники не повинні бути захаращеними, а надлишок запасів – це "велике ні-ні". Проте порожньому холодильнику доводиться більше працювати, щоб регулювати температуру, споживаючи більше енергії, тому вкрай важливо знайти правильний баланс.

Він також рекомендує проводити щомісячне глибоке очищення наших холодильників – і він дає чудову пораду, як найкраще це зробити. Очевидно, що краще прибрати всі полиці та ящики, але слід уникати агресивних хімікатів.

Замість цього використовуйте м’який миючий засіб або суміш води та харчової соди. Сезар рекомендує тримати в холодильнику невелику тарілку з кавовими зернами або бікарбонатною содою. Він каже, що вони чудово вбирають небажані запахи:

"Ви можете зберігати їх у дверцятах холодильника, при цьому ви точно не повинні зберігати молоко чи інші молочні продукти в цій частині холодильника".

Своєю чергою Люсінда Ханкін, кулінарний стиліст служби рецептів Gousto, каже, що для цього є вагома причина. Вона пояснила, що дверцята - це місце, де температура холодильника коливається найбільше. І найкраще, якщо це можливо, тримати молочні продукти при постійній температурі.

Експерт каже, що їх варто зберігати в найхолоднішій частині холодильника – ззаду, де температура більш стабільна.

Вона також радить зберігати молочні продукти в оригінальній упаковці або в добре закритому контейнері, щоб запобігти впливу повітря, яке може прискорити псування.

Люсінда також має кілька спеціальних порад щодо м’яких сирів. Вона каже, що це гарна ідея зберігати їх на вощеному папері, перш ніж поміщати в контейнер - це дозволить їм "дихати", водночас залишатися захищеними.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

02:00
Що їсти, щоб залишатися здоровим у 70 років? Відповідь науковців
01:45
Непросте IQ-завдання: за 5 секунд знайдіть із 13-ти птахів особливу
01:30
За одну годину: ідеальний рецепт швидкої вологої паски на Великдень
01:15
14 напоїв для бадьорості, якими можна замінити каву, щоб скоротити споживання кофеїну
01:00
Що можна сіяти ранньою весною: список овочів, які можна садити вже
00:45
Знадобиться всього дві хвилини: шеф-кухар розповіла, як зберегти авокадо свіжим до 30 днів
00:30
Що лікує імбир: названо шість корисних властивостей для здоров'я
00:15
З нотками детективу та драми: п'ять комедійних серіалів, які прикрасять ваш вечір
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм