Готується за пів години: рецепт "ситної" експрес-лазаньї

Їжа / Смачні рецепти
1 716
0

Коли осінні вечори стають дедалі холоднішими і темнішими, усім хочеться гарячих і ситних страв, і що може бути краще за смачну лазанью? Водночас багато хто вважає, що ця страва потребує надто багато часу та зусиль і не любить її готувати. Однак відомий британський шеф-кухар Мері Беррі викликала фурор, поділившись своїм експрес-рецептом лазаньї, на приготування якої піде всього 30 хвилин (плюс час на випічку). Як пише Mirror, за словами Мері Беррі, цієї страви вистачить приблизно на шість порцій, і найкраще подавати її відразу після приготування.



Інгредієнти:

Для пасти:

75 г тертого сиру чедер
Олія для змащування
Шість великих листів лазаньї (за розміром вашої форми).

Для томатного соусу:

500 г помідорів у власному соку
Дві столові ложки пасти з в'ялених томатів
Одна столова ложка цукру
Одна столова ложка чебрецю
Одна столова ложка шавлії
Сіль і перець

Для соусу з ковбаси та шпинату:

450 г ковбаси
250 г нарізаних печериць
200 мл сметани
100 г шпинату
Два розчавлених зубчики часнику
Одна столова ложка борошна
Одна столова ложка чилі (за бажанням)
Одна столова ложка олії для приготування
Сіль і перець

Як приготувати:

Для початку розігрійте духовку до 200C для духовки з вентилятором або до 180C для газової духовки, візьміть вогнетривку форму і змастіть її олією.

Підготуйте листи для лазаньї. Опустіть листи лазаньї у щойно закипілу воду, щоб розм'якшити їх, поки ви готуєте соуси для лазаньї.

Щоб приготувати соус із сосисок і шпинату, розігрійте велику сковорідку і додайте ковбасу. Обсмажте до золотисто-коричневого кольору протягом 5-10 хвилин і розімніть м'ясо дерев'яною ложкою. Додайте столові ложки борошна й обсмажуйте близько хвилини, а потім додайте чилі, часник і гриби та смажте ще близько п'яти хвилин. Коли все буде готово, додайте сметану і шпинат. Дайте йому закипіти і побулькувати протягом кількох хвилин, потім зніміть з вогню і відставте в сторону. Приправте соус сіллю та перцем.

Щоб приготувати томатний соус, візьміть велику миску і змішайте в ній помідори у власному соку, томатну пасту, цукор, а також чебрець і шавлію. Добре приправте соус сіллю і перцем.

Злийте воду з листів лазаньї та почніть викладати їх у посуд, придатний для духовки. Викладіть листи лазаньї на дно, додайте третину томатного соусу, потім викладіть ще листи лазаньї, а зверху - соус зі шпинату і ковбаси. Повторюйте ці шари, поки не доберетеся до верхніх листів лазаньї, які слід посипати тертим сиром.

Запікайте лазанью близько 30 хвилин, поки сир не стане золотистим і не почне пузиритися зверху.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Запасайтеся олією та картоплею: українців попереджають про подорожчання
9 432
«Такий сморід стояв!»: у річку на Буковині злили невідому чорну рідину - фото
3 279
З кулемета збили ракету. Як мобільні групи з Буковини нищать російські дрони й ракети
2 746
«Закриють – село вимре»: що буде далі із малокомплектними школами на Буковині
2 635
У горах Буковини вранці зафіксували 10 градусів морозу - фото
2 541
«Зробимо найбільшим в Україні»: підприємець впродовж трьох років облаштовує дитячий майданчик у Чернівцях - відео
2 161
«У нашій роботі поспіх дуже небезпечний»: вибухотехніки з Чернівців повернулися з ротації — відео
1 815
У селі на Буковині збудують укриття зі спортзалом за 21 млн грн
1 754
На Буковині на важливій трасі сталася ДТП, рух ускладнений
1 672
Бойовому генералу з Чернівців уряд Угорщини заборонив в'їзд до країни: яка причина
1 543


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.