Це не вівсянка: названо кашу, яку варто їсти на сніданок, щоб знизити рівень холестерину

Їжа / новини
17 159
0


Здоровий сніданок має починатися з ситного зерна, щоб забезпечити травну систему клітковиною. Клітковина також допомагає знизити рівень холестерину.

Видання Health digest пише, що крім вівсянки, є ще одна недооцінена каша - це пшоно.



У чашці вареного пшона міститься 207 калорій, 6 грамів білка і менше 2 грамів жиру. У пшоні також міститься трохи більше 2 грамів клітковини, що трохи менше, ніж у вівсянці, але пшоно виграє у вівсянки за вмістом вітамінів групи В.

Пшоно - чудове джерело фітохімічних речовин, таких як стійкий крохмаль, бета-глюкан, інулін і стерини, які, як відомо, знижують рівень холестерину. Фітинова кислота - ще одна фітохімічна речовина в пшоні, яка допоможе знизити рівень холестерину.

Щоденне включення проса до сніданку може знизити рівень холестерину всього за три тижні. 2021 року в журналі Frontiers in Nutrition було проведено аналіз 19 досліджень, унаслідок якого з'ясувалося, що пшоно може знизити загальний рівень холестерину в середньому на 8%, а рівень ЛПНЩ ("поганого") холестерину - на 10%. Пшоно особливо корисне для людей із високим рівнем холестерину, щоб знизити його рівень до здорового діапазону. Також було доведено, що пшоно знижує рівень тригліцеридів більш ніж на 9%.

Вам необхідний холестерин ліпопротеїнів високої щільності (ЛПВЩ), щоб допомогти очистити кров від поганого холестерину. Пшоно може підвищити рівень холестерину ЛПВЩ на 6%.

Поживні речовини, що містяться в пшоні, можуть також знизити кров'яний тиск, йдеться в огляді 2023 року в журналі Separations. Пшоно може знизити активність ангіотензин-перетворювального ферменту (АПФ), який звужує кровоносні судини. Поліфеноли, таніни і фітати, що містяться в пшоні, допомагають організму боротися з вільними радикалами, які можуть призвести до хронічних захворювань, таких як хвороби серця, печінки і рак.

Клітковина і некрохмалисті полісахариди знижують вплив пшона на рівень цукру в крові. Додавання пшона в їжу допоможе запобігти стрибкам цукру в крові та знизити резистентність до інсуліну. Мікробіом кишківника також пов'язаний з регулюванням рівня цукру в крові та запалення, а пшоно сприяє збільшенню кількості хороших бактерій, що підтримують здоров'я кишківника. Завдяки клітковині та білку пшоно може також допомогти зменшити кількість жиру в організмі та окружність талії.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Читайте також

Як легше пережити перехід на літній час: поради лікарки із Чернівців
Мешканка містечка біля Буковини напала на жінку за зауваження щодо російської музики
Хочете жити довго - нарощуйте мускулатуру: чому потрібні силові тренування
Молодик їхав Чернівцями під час комендантської години із наркотиками в авто
Сьогодні світ спостерігав сонячне затемнення: як це було - пряма трансляція
Тарифи на газ та електроенергію в Україні: що зміниться із квітня
Українські десантники взяли у полон групу росіян на Курщині - відео
"Жодної совісті": Іво Бобул обурився брехнею, яку розповсюджують про нього шахраї

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм