Фахівці зазначили, що дієта може істотно вплинути на здоров'я серця, керуючи артеріальним тиском, рівнем холестерину і загальним запаленням в організмі.
Про це пише УНІАН з посиланням на Shefinds.
Роблячи усвідомлений вибір продуктів харчування, люди можуть знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань і поліпшити якість життя.
Вживання правильних продуктів може допомогти запобігти утворенню бляшок в артеріях, знизити ймовірність серцевих нападів і поліпшити кровообіг.
Жирна риба
Лосось, скумбрія і сардини багаті на жирні кислоти омега-3, особливо ці жири зменшують запалення, покращують функцію кровоносних судин і можуть знизити кров'яний тиск і рівень тригліцеридів (тип жиру, пов'язаний із ризиком серцевих захворювань). Як розповіла дієтологиня Крутіка Нанаваті, вживання жирної риби кілька разів на тиждень може значно поліпшити здоров'я серця.
БобовіБобові, зокрема сочевиця, квасоля і нут, є джерелами рослинного білка і клітковини. "Клітковина допомагає знизити рівень "поганого" холестерину, а рослинний білок може бути здоровою альтернативою тваринним білкам", - розповіла дієтологиня.
Темний шоколад
Він може бути корисним для серця. Нанаваті підкреслила, що темний шоколад містить флаваноли, тип антиоксиданту, який "може поліпшити функцію кровоносних судин і потенційно знизити кров'яний тиск". Однак вона порадила поміркованість через вміст цукру. "Вибирайте темний шоколад із вмістом какао 70% або вище, щоб отримати максимальну користь і при цьому контролювати споживання цукру", - порадила вона.
"Регулярно включайте ці корисні для серця варіанти разом із нежирними джерелами білка, такими як риба, птиця та нежирні молочні продукти", - узагальнила фахівець.
Також вкрай важливо обмежити вживання оброблених харчових продуктів, насичених і трансжирів, доданого цукру та надмірного споживання солі, оскільки вони сприяють факторам ризику серцевих захворювань.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
24-07-2024, 19:41
0
2 062