Помилка, яку роблять найчастіше: головна хитрість, щоб правильно варити кукурудзу

Здоров'я / Їжа
2 058
0

Хто ж не любить смакувати вареною кукурудзою? Ніжна, соковита і ароматна кукурудза – улюблениця багатьох. Втім, не всі господині вміють її готувати. Пропонуємо вам дізнатися хитрість, яка допоможе зробити овоч м’яким, а не жорстким.



Як правильно варити кукурудзу

Перед приготуванням кукурудзу слід треба почистити від листя, промити, а тоді помістити у воду. Багато господинь також накривають качани листками кукурудзи для того, щоб смак став виразнішим.

На великому вогні варити кукурудзу не можна, тому одразу після закипання зменште вогонь до маленького.

Готовність кукурудзи можна перевірити виделкою, якщо зерна легко наколюються – страва готова. Перед подачею качан можна посолити та намазати маслом.

Час приготування кукурудзи залежить безпосередньо від ступеня її зрілості. Наприклад, молода кукурудза буде готова за 15-20 хвилин варіння, а дозрілу кукурудзу слід варити довше, інколи на це може піти навіть 2-3 години.

Найголовніше – це не переварити кукурудзу, щоб зерна не почали тверднути.

Перед варінням і під час приготування воду солити не потрібно, тому що зерна будуть жорсткими.

Солять кукурудзу зазвичай за 5 хвилин до готовності або перед тим, як подати на стіл.

Замочувати кукурудзу перед варінням варто лише у тому випадку, якщо вона не надто свіжа та молода. Так, після того, як вона побуде кілька годин в холодній воді, готова страва буде соковитіша.



Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Читайте також

02:00
Розчинна проти заварної: ось яка кава корисніша насправді
01:45
5 неефективних вправ, які варто припинити виконувати у спортзалі
01:30
Її не потрібно дотримуватись щодня. Названо найкращу дієту для схуднення
01:15
Ці 5 горіхів найкорисніші для вашого здоров'я: варто додати їх на тарілку
01:00
Небезпечно для очей: скільки часу можна дивитися телевізор без шкоди?
00:30
Чому корисно пити чай із кориці: названо 7 цілющих властивостей цього напою
00:30
Що станеться з організмом, якщо регулярно їсти насіння чіа: дієтологи дали відповідь
00:15
Як зробити рушники м'якими без кондиціонера: метод шокує простотою

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм