RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » Здоров'я » Їжа » З яких грибів категорично заборонено варити суп: вони виділяють отруту під час приготування


Гриби – доволі небезпечний продукт, який може спричинити отруєння і навіть смерть. Зокрема, є такі гриби, з яких не варто варити суп. Це стосується навіть лисичок. У них є отруйний токсин.

Не слід готувати перезрілі гриби і ті, які росли біля дороги, вони мають у своєму складі найбільше небезпечних для здоров’я токсинів. З яких грибів не варто варити суп, а які можна готувати, пише ТСН.



З яких грибів не можна варити суп, бо вони містять токсини

Пластинчасті гриби


Цей вид грибів під час варіння може виділяти токсини, тому їх не варто кидати в суп: грузді, рижики, лисички, сироїжки, весняні сморчки. Використовувати у суп їх можна лише, двічі проваривши.

Перестиглі гриби

Такі гриби містять зіпсований білок, який за своїми властивостями схожий на хітин – це вкрай небезпечна сполука, яка може провокувати алергічні реакції. Також старі гриби заражені цвіллю та паразитами, які потрапляють до супу під час його приготування.  

Гриби, зібрані біля доріг

Такі гриби накопичують важкі метали та різні отруйні речовини, часто їх концентрація перевищує норму. Зокрема, у капелюшках збираються токсини з опадів та вихлопних газів, там також можуть бути радіоактивні елементи. А під час приготування переспілих грибів ці отруйні речовини залишаються у бульйоні.

З яких грибів можна готувати суп

Найсмачніший грибний суп виходить із білих грибів, шампіньйонів, опеньок та маслюків. Перед тим, як варити суп, гриби треба ретельно вимити та почистити, маленькі можна не розрізати, великі варто розділити на кілька частин.

Після першого варіння гриби краще посмажити, щоб надати страві більш насиченого смаку, а вже потім кидати в суп.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
21-06-2024, 02:00
Коментарів 0 Переглядів 3 625


У Чернівціобленерго оприлюднили графік на завтра


Хоч і загальна кількість відвідувачів зменшилася порівняно з минулим роком, інтерес іноземців зріс.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.