RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » Здоров'я » Пиво краще не заїдати чіпсами

Люди, занепокоєні своє вагою, здебільшого цікавляться калорійністю продуктів. Але є ще одна важлива характеристика їжі, яка має чимале значення для підтримання стрункої фігури. Це глікемічний індекс (ГІ).
Глікемічний індекс – величина, що показує, з якою швидкістю вуглеводи засвоюються організмом. Індекс визначається у порівнянні з чистою глюкозою, яка має індекс 100. Продукти з низьким глікемічним індексом повільно підвищують рівень цукру в крові, з високим – швидко.
Досить популярну у світі дієту Монтиньяка якраз і засновано на понятті глікемічного індексу. Дієтолог радить уникати продуктів з високим ГІ. Не йдеться про те, що ці продукти сприяють утворенню жирових відкладень. Річ у тому, що швидке надходження глюкози у кров викликає шалений апетит. Яскравий приклад – пиво. Його глікемічний індекс за Монтиньяком – аж 110, і відомо, що після вживання цього напою хочеться їсти. Недаремно існує така велика кількість висококалорійних пивних закусок, і саме від них, а не самого напою з’являється так званий "пивний животик".
Натомість продукти з низьким ГІ дають тривале відчуття ситості і не викликають потреби у перекусах, добавках тощо. Саме тому дієтологи радять починати день не з солодкої випічки, а з каш, йогуртів, яєць тощо.
Низький або нульовий глікемічний індекс мають більшість м’ясних та рибних страв, якщо тільки до них не додаються жирні соуси на основі борошна, з додаванням цукру, крохмалю тощо.

Глікемічний індекс деяких продуктів
Продукт ГІ
Пиво 110
Фініки сушені 103
Тост із білого хліба 100
Печена картопля 95
Картопляне пюре 90
Мед 90
Поп-корн 85
Картопляні чіпси 80
Кавун 75
Кабачок 75
Кока-кола, фанта, спрайт 70
Пельмені 70
Білий рис 70
Молочний шоколад 70
Ананас 66
Банан 65
Картопля "в мундирі" 65
Апельсиновий сік 65
Чорний хліб 65
Макарони з сиром 64
Піца з помідорами і сиром 60
Йогурт солодкий 53
Гречка 50
Виноград 40
Мамалига 40
Йогурт без цукру 35
Сосиски 28
Вишні 22
Грейпфрут 22
Перловка 22
Чорний шоколад 22
Грецькі горіхи 15
Помідори 10
Насіння соняшника 8
12-06-2008, 11:17
Коментарів 0 Переглядів 3 797

Теги -
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти

На мітинг-реквієм прийшло чимало містян
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.