RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Обласна дитяча лікарня на вулиці Руській, 207А, обслуговує понад 200 тисяч дітей – від народження до 18 років. Щороку тут лікують 6,5-7 тисяч дітей. За останні два роки, завдяки благодійній організації “Фонд Віктора Пінчука” та обласній владі, заклад отримав сучасне обладнання, розпочалася реконструкція одного з корпусів. Створено нове відділення інтенсивної терапії новонароджених, де виходжують немовлят вагою від 500 грамів. За останні роки малюкова смерність тут знизилася більше ніж у два з половиною рази. Кореспондент “МБ” побував у двох реанімаційних відділеннях лікарні.
- Відділення інтенсивної терапії новонароджених – наймолодше, відкрилося у травні минулого року, – розповідає головний лікар обласної лікарні Роман АНДРІЙЧУК. – Доки його не було, область посідала одне з останніх місць за рівнем дитячої смертності в Україні. Нам вдалося додатково врятувати 40 недоношених дітей із мінімальною вагою. Минулого року тут пролікувалося 268 малюків із усієї області. Найскладніше було набрати та підготувати кадри. Адже працювати в цьому відділенні зможе не кожен, а лише фанат своєї справи. Ось таких фанатів я і шукав. Відділення повністю забезпечене найсучаснішим обладнанням останнього випуску. Маємо реанімобіль фірми “Рено”, який оснащено всім необхідним для перевезення немовлят із міських та районних пологових будинків. Незабаром повинні отримати ще один такий. Але ще дуже знадобився би новий електрокардіограф, який хоче придбати для лікарні ваша редакція. Адже ми й досі користуємося старим “Малышом” ще радянського випуску. Ще один кардіограф ми тимчасово зняли з реанімаційної машини. А нових немає. У нас лежать діти з вадами серця, до того ж щодня у відділенні діагностики обстежують по 30-40 пацієнтів.
- Одразу ж після поступлення поміщаємо малюків у закритий інкубатор японського виробництва, де підтримуються відповідні температура, вологість та інші показники, – пояснює завідувач відділенням Олександр РЕДКОЛІС. – У ньому вони можуть перебувати по два-три місяці. У нас є шість таких інкубаторів, але потрібно ще три. Маємо також шість інкубаторів відкритого типу. Ми виходжуємо недоношених дітей вагою від 500 грамів. Вони потребують особливого нагляду. Буває, що біля одного немовляти одночасно зайнято четверо-п’ятеро лікарів та медсестер. Ми навіть хрестимо дітей, якщо цього забажають батьки. У лікарні є свій священик. Матері можуть вільно заходити у відділення до своїх дітей, спостерігати за їхнім годуванням. Коли дитина починає набирати вагу, відчуваєш велику радість, бо це перша ознака того, що вона видужує.
- Лікарі та медсестри врятували мою донечку Людочку, – каже Тетяна, яка, сидячи у кріслі, годує немовля. – Ні на хвилину не відходили від дитини, доки їй не стало краще.
Головний лікар Роман Андрійчук ділиться планами: завершити ремонт інфекційного корпусу, створити діагностичне відділення, привести до сучасного вигляду відділення новонароджених, спорудити на території лікарні церкву.
Надія Будна

Щодня у чернівецьких лікарнях чимало маленьких і новонароджених буковинців борються за власне життя і здоров’я.
На жаль, не завжди для їх порятунку достатньо зусиль наших лікарів. Часто на заваді стають нестача медичного обладнання та брак коштів на його придбання.
Газета “Молодий буковинець” звертається до всіх мешканців міста і області з проханням долучитися до великої справи — порятунку наших діток.
Частину коштів, отриманих від передплати на ІІ півріччя 2008 року, редакція скерує на придбання електрокардіографа для обласної дитячої лікарні та лінеомату (шприцового автоматизованого насоса для програмного введення рідини і ліків новонародженим) для міської дитячої лікарні (вартість приладів становить 25 000 грн).
Передплачуєте “Молодий буковинець” — допомагаєте дітям!
5-06-2008, 10:55
Коментарів 0 Переглядів 3 564

Теги -

"Чернівціобленерго" оприлюднив години заживлення груп споживачів на завтра

Відомо, що навчання у школах Чернівців розпочнеться відповідно до постанови Кабінету міністрів України
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Алея – для стихійних базарників і безхатьків. Блог Надії Будної
Мешканці Гравітону скаржаться, що Алею небайдужості в їхньому мікрорайоні перетворили на стихійний базар
Чого чекати від вуйка Сема? Блог Ярослава Волощука
Кілька днів тому відбулися довгоочікувані перші телевізійні дебати між діючим та екс – президентом США Байденом та Трампом.
ВІДЕО Переглянути все відео

Якщо інтернет є необхідним для вашої роботи, навчання чи звичайного життя, рекомендуємо потурбуватися про стабільне підключення до мережі навіть без світла.

Відкриті простори, спортивні майданчики, дитячі табори та розважальні центри готові прийняти дітей та подарувати їм незабутні літні дні. Ця стаття допоможе вам зорієнтуватися та обрати найкращий спосіб, як провести літо вашій дитині.

Теніс - це не просто спорт, це мистецтво, яке об'єднує гравців і вболівальників з усього світу. Його популярність зростає завдяки видатним зіркам, які своїми досягненнями та майстерністю вписали свої імена в історію. Давайте познайомимося з деякими з них.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.